Op 1 juli 2017 waren 1.382 ondernemingen automatisch geselecteerd voor hinderpremie

Filter items
Nieuws
11 oktober 2017

Automatisch geselecteerd

Handelaars die vanaf 1 juli te maken krijgen met ernstige hinder door werkzaamheden, krijgen automatisch een hinderpremie van 2.000 euro. Op 1 juli 2017 waren 1.382 ondernemingen automatisch geselecteerd voor die hinderpremie. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan minister Muyters.

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen stuurde hiervoor op 1 juli naar alle geselecteerde ondernemingen die automatisch in aanmerking komen voor de hinderpremie een kennisgevingsbrief.

Werkopdrachten

In totaal 166 werkopdrachten lagen aan de basis van die eerste selectie van ondernemingen. Uitgesplitst per provincie geeft dat het volgende beeld:

Ondernemingen

Een uitsplitsing per provincie van de in totaal 1.382 ondernemingen die op 1 juli 2017 automatisch waren geselecteerd voor de hinderpremie, geeft het volgende beeld:

Volledige vraag en antwoord kan hieronder gedownload worden.

Alle info over de hinderpremie vindt u op de website van VLAIO

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Schriftelijke vragen 2017 - week 50

  Schriftelijke vragen 2017 - week 50

  15 december 2017

  O.a. oproep interclusterprojecten, LA-trajecten en discripantie cijfers O&O-uitgaven 2014.

 • Brexit: FIT lanceert vernieuwd meldpunt

  Brexit: FIT lanceert vernieuwd meldpunt

  14 december 2017

  Flanders Investment and Trade (FIT) heeft een vernieuwd meldpunt voor de Brexit ontwikkeld. Het gaat om een website met praktische informatie voor bedrijven over bijvoorbeeld douaneformaliteiten en vergunningen.

 • Eerste steen van dronecampus gelegd

  Eerste steen van dronecampus gelegd

  13 december 2017

  In Sint-Truiden is de eerste steen gelegd van Droneport, een campus waar bedrijven in de dronesector zich kunnen settelen. De bedrijven zullen in drie afgebakende vliegzones hun drones kunnen testen op hoogten die normaal niet toegelaten zijn. Begin 2019 moet Droneport de deuren openen.

 • Oproep 'Citizen Science'

  Oproep 'Citizen Science'

  11 december 2017

  Citizen Science, of ‘burgerwetenschap’ in het Nederlands, is een belangrijke ontwikkeling in wetenschapsland. Hierbij kunnen burgers ongeacht hun achtergrond meewerken aan wetenschappelijke projecten. Minister Muyters lanceert nu een oproep voor Citizen Science projecten en trekt hiervoor 1 miljoen euro uit.   

 • Het hefboomeffect van Screen Flanders

  Het hefboomeffect van Screen Flanders

  11 december 2017

  Via Screen Flanders ondersteunt de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse gewest spenderen. Sinds de start van het programma midden 2012, genereerde 1 euro investering door Screen Flanders 4,93 euro audiovisuele uitgaven in het Vlaams Gewest. Dit blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan minister Muyters.