Open Data: wetenschaps- en innovatiebudget van de Vlaamse overheid

Filter items
Nieuws
4 september 2017

Open data: ga zelf aan de slag en maak uw eigen analyses

Voor onze jaarlijkse EWI-publicatie Speurgids worden de kredietlijnen van de Vlaamse begroting met betrekking tot wetenschaps- en innovatiebeleid opgevolgd.

In onderstaande excel kan u zelf in het dashboard zoeken naar een bepaalde kredietlijn of specifieke budgetten van een bepaald beleidsdomein van de Vlaamse overheid. Er is data beschikbaar vanaf begrotingsopmaak 2008 tot begrotingsopmaak 2017.

Bestand Speurgids kredietlijnen 2008-2017_dashboard

 

Dashboard Speurgids
In het dashboard kunt u zelf zoeken naar een bepaalde kredietlijn of specifieke budgetten van een bepaald beleidsdomein van de Vlaamse overheid.

 

Budgetten van het Horizontaal Begrotingsprogramma Wetenschaps- en Innovatiebeleid (HBPWIB)

Het Horizontaal Begrotingsprogramma Wetenschaps- en Innovatiebeleid (HBPWIB) is het wetenschaps- en innovatiebeleid gefinancierd door de volledige Vlaamse overheid. Het wetenschaps- en innovatiebeleid gefinancierd door EWI en OV vormen de hoofdmoot. Vooral voor het O&O beleid is het beleidsdomein EWI de belangrijkste financier.

In de dataset die u vindt in onderstaande excel kan u de budgetten per jaar raadplegen en analyseren per financieringsbron: EWI, OV en andere beleidsdomeinen. Daarnaast kan u bijvoorbeeld de evolutie van de budgetten per financieringsbron onderzoeken. Zo is duidelijk dat de kredieten voor O&O vanuit het beleidsdomein EWI blijven toenemen.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Stefanie Maris

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
02 553 56 39

Nieuws & Evenementen

 • Plan om buitenlands talent aan te trekken

  Plan om buitenlands talent aan te trekken

  11 juni 2018

  Minister Muyters heeft aan de Vlaamse Regering zijn visienota voorgesteld waarmee hij meer buitenlandse talenten wil aantrekken. De minister wil ondermeer de procedures herbekijken en werken met een dynamische knelpuntberoepenlijst. Doel is om gerichte arbeidsmigratie in te zetten als sluitstuk in een geïntegreerd arbeidsmarktbeleid.

 • Vlaamse Regering wijzigt definitief twee FWO besluiten

  Vlaamse Regering wijzigt definitief twee FWO besluiten

  11 juni 2018

  De Vlaamse Regering keurt de besluiten goed rond de hervorming van de steunprogramma's voor mandaten en projecten voor fundamenteel onderzoek en doctoraatsbeurzen voor strategisch basisonderzoek; en de financiering van middelzware en zware onderzoeksinfrastructuur

 • 100 miljard euro voor Europees onderzoek na 2020

  100 miljard euro voor Europees onderzoek na 2020

  10 juni 2018

  De Europese Commissie wil in de meerjarenbegroting van 2021 tot 2027 100 miljard euro opzijzetten voor de financiering van onderzoek en innovatie. In de huidige meerjarenbegroting is ongeveer 78 miljard euro voorzien voor onderzoek en ontwikkeling.

 • Ruim 100 miljoen euro groene bedrijfsinvesteringen met ecologiepremie als hefboom

  Ruim 100 miljoen euro groene bedrijfsinvesteringen met ecologiepremie als hefboom

  11 juni 2018

  De bedrijven die vorig jaar een Vlaamse Ecologiepremie Plus hebben gekregen, hebben samen voor meer dan 101 miljoen euro aan private groene bedrijfsinvesteringen gezorgd. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Muyters op een schriftelijke vraag.

 • Europese openwetenschapscloud: EU-ministers bekrachtigen plannen Commissie

  Europese openwetenschapscloud: EU-ministers bekrachtigen plannen Commissie

  3 juni 2018

  Tijdens de Raad Onderzoek op 29 mei 2018 nam de Raad van ministers van de EU conclusies aan over de Europese Openwetenschapscloud (EOSC). Hiermee komt de realisatie van een Europese Openwetenschapscloud een stap dichter.