Open Data: wetenschaps- en innovatiebudget van de Vlaamse overheid

Filter items
Nieuws
4 september 2017

Open data: ga zelf aan de slag en maak uw eigen analyses

Voor onze jaarlijkse EWI-publicatie Speurgids worden de kredietlijnen van de Vlaamse begroting met betrekking tot wetenschaps- en innovatiebeleid opgevolgd.

In onderstaande excel kan u zelf in het dashboard zoeken naar een bepaalde kredietlijn of specifieke budgetten van een bepaald beleidsdomein van de Vlaamse overheid. Er is data beschikbaar vanaf begrotingsopmaak 2008 tot begrotingsopmaak 2017.

Bestand Speurgids kredietlijnen 2008-2017_dashboard

 

Dashboard Speurgids
In het dashboard kunt u zelf zoeken naar een bepaalde kredietlijn of specifieke budgetten van een bepaald beleidsdomein van de Vlaamse overheid.

 

Budgetten van het Horizontaal Begrotingsprogramma Wetenschaps- en Innovatiebeleid (HBPWIB)

Het Horizontaal Begrotingsprogramma Wetenschaps- en Innovatiebeleid (HBPWIB) is het wetenschaps- en innovatiebeleid gefinancierd door de volledige Vlaamse overheid. Het wetenschaps- en innovatiebeleid gefinancierd door EWI en OV vormen de hoofdmoot. Vooral voor het O&O beleid is het beleidsdomein EWI de belangrijkste financier.

In de dataset die u vindt in onderstaande excel kan u de budgetten per jaar raadplegen en analyseren per financieringsbron: EWI, OV en andere beleidsdomeinen. Daarnaast kan u bijvoorbeeld de evolutie van de budgetten per financieringsbron onderzoeken. Zo is duidelijk dat de kredieten voor O&O vanuit het beleidsdomein EWI blijven toenemen.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Stefanie Maris

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
02 553 56 39

Nieuws & Evenementen

 • Innovatieve overheidsopdrachten op toerental

  Innovatieve overheidsopdrachten op toerental

  19 maart 2018

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) komt op toerental. Op dit ogenblik begeleiden we een 30-tal innovatieve overheidprojecten, is de derde en voorlopig laatste oproep opengesteld, organiseren we marktconsultatie en bootcamp en zijn enkele opdrachten in de markt gezet.  

 • Europese regio’s buigen zich in Gent over beleidsinstrumenten voor nieuwe industriële waardeketens

  Europese regio’s buigen zich in Gent over beleidsinstrumenten voor nieuwe industriële waardeketens

  19 maart 2018

  S34Growth is een Interreg Europe project waarin tien Europese regio’s hun krachten bundelen om bestaande beleidsinstrumenten voor interregionale samenwerking te verbeteren. Het ultieme doel? Het faciliteren van nieuwe industriële waardeketens op basis van de slimme specialisatiedomeinen van elke regio. S34Growth kwam vorige week in Gent samen voor een intensief studiebezoek, gevolgd door een eerste disseminatie-event in Brussel omtrent hun bevindingen en realisaties. Het Departement EWI trad hierbij op als gastheer.

 • Europa zoekt experten "kunstmatige intelligentie"

  Europa zoekt experten "kunstmatige intelligentie"

  16 maart 2018

  De Europese Commissie doet een oproep voor deskundigen voor een nieuwe High level groep over kunstmatige intelligentie. Tot 9 april kunnen geïnteresseerde experts zich inschrijven.

 • VLAIO moet ondernemers helpen 'de bomen door het bos te zien'

  VLAIO moet ondernemers helpen 'de bomen door het bos te zien'

  14 maart 2018

  In de komende weken passeert de 'FAQ-bar', een mobiele koffiebar met bedrijfsadviseur langs Vlaamse bedrijventerreinen om ondernemers met vragen bij te staan. Het is de start van een grote campagne om het Agentschap Innovatie & Ondernemen (VLAIO) bekend te maken bij het grote publiek als het unieke startpunt voor startende of groeiende ondernemingen.