Oproep Wetenschapspopularisering 2009

Filter items
Nieuws
25 juni 2009

Op voorstel van Vlaams minister van Wetenschap en Innovatie Patricia Ceysens lanceerde de Vlaamse Regering op 24 april 2009 een oproep voor projecten wetenschapspopularisering. De indieningstermijn voor de oproep liep af op woensdag 24 juni.

Oproep 2009

De projecten hebben als doel om zowel bij het grote publiek als bij jongeren de interesse voor wetenschappen en technologische innovatie te verhogen. Deze oproep richtte zich tot universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, maar ook bedrijven en beroepsorganisaties konden een projectvoorstel indienen.

De oproep 2009 was bedoeld voor vervolgtrajecten op projecten uit de oproep voor projecten wetenschapspopularisering 2005 die met succes afgerond zijn of zich in een laatste fase bevinden. Ook nieuwe projectvoorstellen kwamen in aanmerking. Het thema was vrij te kiezen. Voor beide types projecten is er een budget van 400.000 euro voorzien.

Ingediende projectvoorstellen

Er werden in totaal 60 ontvankelijke projectvoorstellen ingediend waarvan 55 nieuwe projectvoorstellen en 5 voorstellen voor vervolgprojecten.

Verder verloop

De evaluaties van de projecten zullen starten vanaf half juli 2009. Alle projectindieners worden op de hoogte gebracht na goedkeuring van de resultaten door de Vlaamse Regering. Dit is voorzien voor november 2009.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets