Oproep Wetenschapspopularisering 2009

Gepubliceerd op 25 juni 2009

Op voorstel van Vlaams minister van Wetenschap en Innovatie Patricia Ceysens lanceerde de Vlaamse Regering op 24 april 2009 een oproep voor projecten wetenschapspopularisering. De indieningstermijn voor de oproep liep af op woensdag 24 juni.

Oproep 2009

De projecten hebben als doel om zowel bij het grote publiek als bij jongeren de interesse voor wetenschappen en technologische innovatie te verhogen. Deze oproep richtte zich tot universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, maar ook bedrijven en beroepsorganisaties konden een projectvoorstel indienen.

De oproep 2009 was bedoeld voor vervolgtrajecten op projecten uit de oproep voor projecten wetenschapspopularisering 2005 die met succes afgerond zijn of zich in een laatste fase bevinden. Ook nieuwe projectvoorstellen kwamen in aanmerking. Het thema was vrij te kiezen. Voor beide types projecten is er een budget van 400.000 euro voorzien.

Ingediende projectvoorstellen

Er werden in totaal 60 ontvankelijke projectvoorstellen ingediend waarvan 55 nieuwe projectvoorstellen en 5 voorstellen voor vervolgprojecten.

Verder verloop

De evaluaties van de projecten zullen starten vanaf half juli 2009. Alle projectindieners worden op de hoogte gebracht na goedkeuring van de resultaten door de Vlaamse Regering. Dit is voorzien voor november 2009.

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.