Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  2000 euro voor handelaars bij hinder wegenwerken
  Gepubliceerd op
  27 december 2016

  Handelaars die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in hun straat zullen vanaf deze zomer automatisch kunnen rekenen op een hinderpremie van 2000 euro. Daar bovenop kan er nog een extra vergoeding van 80 euro per dag komen als ze ook gedwongen worden hun zaak volledig te sluiten.

 • Nieuws
  Brexit: Vlaamse Regering vastbesloten om impact te beperken
  Gepubliceerd op
  17 december 2016

  De studiedienst van de Vlaamse Regering onderzocht twee mogelijke scenario’s. In beide gevallen is er sprake van een daling van het Vlaamse BBP tegen 2030, met respectievelijk 2,6% en 1,8%. 

 • Nieuws
  Herontwikkeling site Ford Genk van start
  Gepubliceerd op
  17 december 2016

  1 jaar nadat Vlaanderen eigenaar geworden is van de Ford-terreinen in Genk, starten de werken om van de site een nieuwe bloeiende bedrijvenzone te maken. Nv De Scheepvaart zal optreden als bouwheer voor de sanering, de afbraak van de oude fabriekshallen en de aanleg van de gemeenschappelijke nutsinfrastructuur op het terrein.

 • Nieuws
  Perspectieven voor de toekomst van de Europese chemische industrie ("7+7" overleg in Brussel van 14 november)
  Gepubliceerd op
  15 december 2016

  In het 7 + 7 overleg, beraadslagen 7 lidstaten en hun 7 chemiefederaties - samen meer dan 80% van de Europese Chemie - op regelmatige basis over mogelijke gemeenschappelijke initiatieven t.o.v. het Europese niveau. Daarnaast worden ook toekomstige beleidsinitiatieven of best practices uitgewisseld. Het recentste overleg had plaats in Brussel op 14 december.

 • Nieuws
  groene economie
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  De Vlaamse economie vergroent, maar op een langzame wijze. Dat blijkt uit de Monitor Groene Economie die vandaag op een studiedag van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en het Departement Kanselarij en Bestuur werd voorgesteld. De milieukwaliteit verbetert stelselmatig, maar om de langzame evolutie richting groene economie aan te zwengelen, moet een versnelling hoger geschakeld worden. Een geslaagde vergroening leidt tot een veerkrachtigere economie, nieuwe markten die ontstaan en een hoger welzijn.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  In het kader van het bankenplan, dat werd goedgekeurd door de Vlaamse Regering op 7 december 2012, kwam op 28 september 2016 de high levelgroep samen om de situatie en de knelpunten op de kredietmarkt te bespreken.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  28 november 2016

  Gisteren vond in Düsseldorf een gezamenlijke vergadering plaats tussen de top van de Vlaamse administratie en die van Noordrijn-Westfalen. Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen staan voor dezelfde uitdaging via "industrie 4.0" een industriële renaissance te stimuleren. Beide delegaties engageerden zich om de wederzijdse contacten te intensiveren, in het belang van hun ondernemingen en kennisinstellingen.
   

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  20 november 2016

  De index meet de ‘gezondheid’ van nationale ecosystemen voor ondernemerschap op basis van de zgn. ondernemende houding, capaciteiten en ambities van de bevolking en de sociale en economische ‘infrastructuur’. België stijgt van 17 naar 15.

 • Nieuws
  Al meer dan 1.000 handelaars berekenden hun e-score
  Gepubliceerd op
  20 november 2016

  Vorig jaar lanceerden Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en Karel Van Eetvelt van Unizo de e-commercecampagne “Het internet. Ook uw zaak”. Doel van de campagne is de Vlaamse handelaar bewust te maken van de opportuniteiten die het internet biedt en te overtuigen dat online voor elke winkelier een haalbare kaart is. Ondertussen berekenden al meer dan 1000 handelaars hun e-score en ontdekten ze hoe ze hun online aanwezigheid kunnen versterken.

 • Nieuws
  Met falen en opstaan
  Gepubliceerd op
  7 november 2016

  Startups.be en het Agentschap Innoveren en Ondernemen hebben  de sensibiliseringcampagne "Failing Forward" gelanceerd. Beide instanties willen op die manier de schrik om als ondernemer te falen wegnemen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.