Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  2000 euro voor handelaars bij hinder wegenwerken
  Gepubliceerd op
  27 december 2016

  Handelaars die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in hun straat zullen vanaf deze zomer automatisch kunnen rekenen op een hinderpremie van 2000 euro. Daar bovenop kan er nog een extra vergoeding van 80 euro per dag komen als ze ook gedwongen worden hun zaak volledig te sluiten.

 • Nieuws
  Brexit: Vlaamse Regering vastbesloten om impact te beperken
  Gepubliceerd op
  17 december 2016

  De studiedienst van de Vlaamse Regering onderzocht twee mogelijke scenario’s. In beide gevallen is er sprake van een daling van het Vlaamse BBP tegen 2030, met respectievelijk 2,6% en 1,8%. 

 • Nieuws
  Herontwikkeling site Ford Genk van start
  Gepubliceerd op
  17 december 2016

  1 jaar nadat Vlaanderen eigenaar geworden is van de Ford-terreinen in Genk, starten de werken om van de site een nieuwe bloeiende bedrijvenzone te maken. Nv De Scheepvaart zal optreden als bouwheer voor de sanering, de afbraak van de oude fabriekshallen en de aanleg van de gemeenschappelijke nutsinfrastructuur op het terrein.

 • Nieuws
  The Excellence of Science (EOS): meer dan 30 miljoen euro per jaar voor fundamenteel onderzoek
  Gepubliceerd op
  16 december 2016

  Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen (FWO) en haar Franstalige tegenhanger Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) slaan de handen in elkaar voor een doorgedreven onderzoekssamenwerking tussen de gewesten/regio’s: het EOS-programma. De eerste EOS projecten zullen op 1/1/2018 van start kunnen gaan.

 • Nieuws
  Perspectieven voor de toekomst van de Europese chemische industrie ("7+7" overleg in Brussel van 14 november)
  Gepubliceerd op
  15 december 2016

  In het 7 + 7 overleg, beraadslagen 7 lidstaten en hun 7 chemiefederaties - samen meer dan 80% van de Europese Chemie - op regelmatige basis over mogelijke gemeenschappelijke initiatieven t.o.v. het Europese niveau. Daarnaast worden ook toekomstige beleidsinitiatieven of best practices uitgewisseld. Het recentste overleg had plaats in Brussel op 14 december.

 • Nieuws
  groene economie
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  De Vlaamse economie vergroent, maar op een langzame wijze. Dat blijkt uit de Monitor Groene Economie die vandaag op een studiedag van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en het Departement Kanselarij en Bestuur werd voorgesteld. De milieukwaliteit verbetert stelselmatig, maar om de langzame evolutie richting groene economie aan te zwengelen, moet een versnelling hoger geschakeld worden. Een geslaagde vergroening leidt tot een veerkrachtigere economie, nieuwe markten die ontstaan en een hoger welzijn.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  In het kader van het bankenplan, dat werd goedgekeurd door de Vlaamse Regering op 7 december 2012, kwam op 28 september 2016 de high levelgroep samen om de situatie en de knelpunten op de kredietmarkt te bespreken.

 • Nieuws
  Eurostat logo
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  De uitgaven aan Onderzoek en Ontwikkeling (O&O) liepen in 2015 in België op tot 2,45 procent van het bruto binnenlands product, tegen 1,78 procent in 2005. Daarmee zit België boven het EU-gemiddelde van 2,03 procent. Dat blijkt uit het persbericht van het Europese statistiekbureau Eurostat.

 • Nieuws
  EU-nieuws
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  EURAXESS Belgium, het Belgische team van het pan-Europese netwerk ter stimulering van mobiliteit bij onderzoekers, heeft haar nieuwe website gelanceerd. Deze website is een portaalsite die alle nuttige informatie verzameld voor onderzoekers die naar België willen komen, of die naar het buitenland willen vertrekken. Of je nu wil weten hoe het zit met de federale structuur van ons land, de sociale zekerheid, het onderzoekslandschap of een idee wil krijgen over het gezinsleven in België; de website zet de buitenlandse onderzoeker al een stuk op weg.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.