PMV beheert voortaan Biotech Fonds Vlaanderen

Gepubliceerd op 02 juni 2016

De Vlaamse Overheid besliste na afloop van de laatste investeringsperiode van Biotech Fonds Vlaanderen (BFV) op 31 december 2015 om het operationele beheer van BFV over te dragen aan PMV. De drie resterende participaties Multiplicom, Agrosafve en Complix blijven verder beheerd door Gimv.

PMV zal voortaan instaan voor alle nieuwe investeringen.

Deze beslissing kadert in de strategie van de Vlaamse Overheid om de investeringen in de biotechsector te coördineren en op die manier de impact ervan te verhogen.

PMV startte al in 2008 met directe investeringen in de Vlaamse biotech en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest actieve investeerders in de sector. Haar portefeuille omhelst momenteel achttien ondernemingen in de sector van de levenswetenschappen. Dat gaat van prille start-ups, zoals Confo Therapeutics of etheRNA, tot gevestigde beursgenoteerde ondernemingen als arGen-X, Biocartis en Celyad.

(Bron: PMV-nieuws: Biotech Fonds Vlaanderen voortaan beheerd door PMV)

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.