SERV: uitgebreid cijferdossier over impact coronapandemie op Vlaamse economie en samenleving

Gepubliceerd op 22 juni 2020

De SERV publiceerde op 22 juni een lijvig cijferdossier dat ingaat op de brede impact van de coronacrisis op de Vlaamse economie en samenleving.

Het rapport is opgesteld onder verantwoordelijkheid van het SERV-Secretariaat en geeft een brede blik op de impact van de corona-epidemie in België en in Vlaanderen in het bijzonder.

Het rapport bevat cijfers over het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en doden, maar ook en vooral over de aanpak van de crisis en de brede impact ervan: sociaal-economisch, maatschappelijk, financieel, op omgeving, e.d.

Het rapport bevat na een probleemanalyse (deel 0) die uitlegt hoe het virus werkt en hoe het bestreden kan worden/wordt, 6 delen die ingaan op de impact van de coronacrisis op de diverse aspecten van het maatschappelijk weefsel:

• Deel I: Mens: gezondheid en kwetsbaarheid

• Deel II: Maatschappij en non profit

• Deel III: Onderwijs en arbeidsmarkt

• Deel IV: Economie

• Deel V: Overheid

• Deel VI: Infrastructuur en omgeving

Deze delen trachten in beeld te brengen hoe de coronacrisis de verschillende onderdelen van het maatschappelijk weefsel beïnvloedt.

Met de publicatie ervan wil de SERV de transparantie over de corona-epidemie en de impact ervan vergroten en bijdragen aan de lopende en geplande beleidsdiscussies.

Het rapport kan hieronder gedownload worden. 

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.