Space4Food over voedselveiligheid, duurzame landbouw en aardobservatie

Filter items
Nieuws
16 juni 2015

Space4Food in Milaan

Op 11 juni organiseerde het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) samen met de federale Wetenschapsbeleidspartner BELSPO en de Waalse partner Wallonie-Bruxelles International (WBI) het seminarie ‘Space4Food’. Dit evenement over voedselveiligheid, duurzame landbouw en aardobservatie, waarbij info over het aardoppervlak verzameld wordt d.m.v. satellieten, drones, etc., maakte deel uit van de wereldexpositie 2015 die momenteel plaatsvindt in Milaan.

Belgische wetenschappers bespraken onder meer onderwerpen als het gebruik van satellietgegevens tijdens noodtoestanden, het nut van aardobservaties bij het meten van de globale impact van klimaatsveranderingen, en hoe onderzoeks- en technologische ontwikkelingen tegemoet kunnen komen aan de verwachtingen van gebruikers.

Tijdens het evenement werd eveneens het Belgische pionierswerk in aardobservatie in de landbouw en zijn lange traditie in landbouwinnovatie in de kijker gezet door de aanwezigheid van een schaalmodel van de Belgische satelliet PROBA-V.

Voor meer informatie, kunt u het volledige programma en persbericht raadplegen.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets