Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  De Vlaamse Regering kende het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) een investeringsbudget van 3 miljoen euro toe om een ‘Marine Robotics Centre’ uit te bouwen. Hiermee kan het VLIZ twee cruciale nieuwe toestellen aankopen die autonoom op en in de zee kunnen bewegen.
  Gepubliceerd op
  28 december 2017

  De Vlaamse Regering kende het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) een investeringsbudget van 3 miljoen euro toe om een ‘Marine Robotics Centre’ uit te bouwen. Hiermee kan het VLIZ twee cruciale nieuwe toestellen aankopen die autonoom op en in zee kunnen bewegen.

 • Nieuws
  30 miljoen euro voor supercomputer
  Gepubliceerd op
  28 december 2017

  De Vlaamse Regering besliste op vrijdag 22 december om de volgende 5 jaar 30 miljoen euro te investeren in een nieuwe TIER 1 supercomputer en in de uitbreiding van de bestaande rekeninfrastructuur. Deze investeringen kaderen in het TIER 1 programma 2018-2022: “supercomputing as a service” van het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC).

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  28 december 2017

  De Vlaamse Regering keurde op de laatste ministerraad het ontwerp van convenant goed voor de periode 2018-2023 met de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB). De Academie richt zich op het bevorderen van wetenschap en kunst in Vlaanderen en profileert zich als een vooraanstaand forum voor Vlaamse wetenschappers en kunstenaars.

 • Nieuws
  Subsidie aan het STEM-academienetwerk
  Gepubliceerd op
  28 december 2017

  Op 22 december besliste de Vlaamse Regering om de  STEM-academies in Vlaanderen in 2018 met 305.000 euro te ondersteunen. Ze bevestigt daarmee haar engagement uit het STEM-actieplan voor de uitbouw van een volwaardig vrijetijdsaanbod rond STEM.

 • Nieuws
  Europese Commissie zoekt experts voor Rondetafel Industrie
  Gepubliceerd op
  28 december 2017

  De Europese Commissie is op zoek naar 20 personen die de commissie onder meer adviseren over en bijstaan bij de implementatie van het industriebeleid, toekomstige initiatieven en toekomstige doelstellingen voor het industriebeleid. 

 • Nieuws
  36 miljoen euro investeringen in innovatie
  Gepubliceerd op
  27 december 2017

  Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters kende in totaal 36 miljoen euro toe aan 3 projecten. Het gaat om een testproject voor de zelfrijdende auto, robots voor marien onderzoek en een nieuwe supercomputer. Opnieuw zet Vlaanderen haar ambitie kracht bij om zich bij de top van de innovatieve regio’s te nestelen.

 • Nieuws
  Jaarlijks 819.000 euro voor brug tussen wetenschap en jongeren
  Gepubliceerd op
  26 december 2017

  De Vlaamse Regering geeft tot 2022 jaarlijks 819.000 euro aan de Roger Van Overstraeten Society vzw (RVO-society) om de brug te slaan tussen onderzoek, jongeren en de brede maatschappij. RVO-society zal de komende 5 jaar extra inzetten op betrokkenheid van burgers bij wetenschap, het zogenaamde citizen science.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 december 2017)
  Gepubliceerd op
  23 december 2017

  Op vrijdag 22 december hield de Vlaamse Regering een superministerraad. Meer dan 130 punten stonden op de agenda. Een overzicht van alle dossiers op het vlak van economie, wetenschap en innovatie.

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen 2017 - week 51
  Gepubliceerd op
  22 december 2017

  O.a. terugvordering innovatiesteun en economische steun aan bedrijven en registratie van contracten 'pop-uphuur'.

 • Nieuws
  EU-nieuws |
  Gepubliceerd op
  15 december 2017

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.