Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  The Excellence of Science (EOS): meer dan 30 miljoen euro per jaar voor fundamenteel onderzoek
  Gepubliceerd op
  16 december 2016

  Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen (FWO) en haar Franstalige tegenhanger Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) slaan de handen in elkaar voor een doorgedreven onderzoekssamenwerking tussen de gewesten/regio’s: het EOS-programma. De eerste EOS projecten zullen op 1/1/2018 van start kunnen gaan.

 • Nieuws
  groene economie
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  De Vlaamse economie vergroent, maar op een langzame wijze. Dat blijkt uit de Monitor Groene Economie die vandaag op een studiedag van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en het Departement Kanselarij en Bestuur werd voorgesteld. De milieukwaliteit verbetert stelselmatig, maar om de langzame evolutie richting groene economie aan te zwengelen, moet een versnelling hoger geschakeld worden. Een geslaagde vergroening leidt tot een veerkrachtigere economie, nieuwe markten die ontstaan en een hoger welzijn.

 • Nieuws
  Eurostat logo
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  De uitgaven aan Onderzoek en Ontwikkeling (O&O) liepen in 2015 in België op tot 2,45 procent van het bruto binnenlands product, tegen 1,78 procent in 2005. Daarmee zit België boven het EU-gemiddelde van 2,03 procent. Dat blijkt uit het persbericht van het Europese statistiekbureau Eurostat.

 • Nieuws
  EU-nieuws
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  5 december 2016

  EURAXESS Belgium, het Belgische team van het pan-Europese netwerk ter stimulering van mobiliteit bij onderzoekers, heeft haar nieuwe website gelanceerd. Deze website is een portaalsite die alle nuttige informatie verzameld voor onderzoekers die naar België willen komen, of die naar het buitenland willen vertrekken. Of je nu wil weten hoe het zit met de federale structuur van ons land, de sociale zekerheid, het onderzoekslandschap of een idee wil krijgen over het gezinsleven in België; de website zet de buitenlandse onderzoeker al een stuk op weg.

 • Nieuws
  Horizon 2020: tweede tussentijds rapport
  Gepubliceerd op
  28 november 2016

  De Europese Commissie publiceerde zonet het tweede tussentijds rapport over Horizon 2020.

 • Nieuws
  Vlaamse universiteiten
  Gepubliceerd op
  14 november 2016

  Het programma start in 2017 en op kruissnelheid moet het nieuwe samenwerkingskader goed zijn voor maximaal 125 onderzoeksposten.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  9 november 2016

  Het Vlaams Departement voor Mobiliteit en Openbare Werken is één van de vijf partners die zich binnen het project CHARM-PCP engageert om de verkeersellende in Europa aan te pakken. Samen hopen ze de innovatie op het vlak van verkeersmanagement aan te zwengelen.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  7 november 2016

  Op hun bilaterale ontmoeting op de Top Vlaanderen-Nederland te Gent bespraken Vlaams minister van Innovatie Philip Muyters en zijn Nederlandse collega staatssecretaris van Dam een versterkte samenwerking op drie domeinen.

 • Nieuws
  Innovatief aanbesteden
  Gepubliceerd op
  31 oktober 2016

  De Vlaamse Regering keurde afgelopen vrijdag 28 oktober de visienota ‘innovatieve overheidsopdrachten’ goed. Ze wil op die manier overheidsopdrachten meer strategisch inzetten voor innovatie. In totaal is een bedrag voorzien van 5 miljoen euro voor de stimulering van de aankoop en ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Het programma Innovatieve Overheidsopdrachten wordt getrokken door Veerle Lories, projectleider transversaal innovatiebeleid.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.