Tijdelijke hogere steun voor investeringen in medische producten en beschermingsmateriaal

Filter items
Nieuws
3 juli 2020

Bedrijven die naar aanleiding van de coronacrisis medische producten en beschermingsmateriaal ontwikkelen, kunnen tijdelijk hogere investeringssteun vragen. De Vlaamse Regering heeft dit op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits goedgekeurd.  Het gaat om investeringen die recent gestart zijn, namelijk na 1 juni 2020. Het gaat bijvoorbeeld om geneesmiddelen of beschermende kleding in het belang van de gezondheid en de bescherming op het werk.

Op vraag van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Europese Commissie groen licht gegeven voor de versoepeling van de staatssteunregels. Daarmee kan Vlaanderen meer steun geven aan Vlaamse bedrijven die in het kader van COVID-19 investeren.

De hogere investeringssteun kan gaan naar bedrijven die sinds 1 juni 2020 extra investeren in de productie van COVID-19 relevante producten.

Voorbeelden zijn geneesmiddelen (met inbegrip van vaccins), ziekenhuis- of medische apparatuur (met inbegrip van beademingsapparatuur, beschermende kleding), en de noodzakelijke grondstoffen hiervoor.

De steun wordt mogelijk voor alle ondernemingen in heel Vlaanderen.

Het maximale steunpercentage wordt bepaald op maximum 50%. De minimale investeringsdrempel ligt op 250.000 euro voor kleine ondernemingen, 500.000 euro voor middelgrote ondernemingen en 1,5 miljoen euro voor grote ondernemingen. Het investeringsproject moet binnen 6 maanden na de datum voltooid zijn waarop de steun is toegekend. De uiterste indieningsdatum van projecten ligt op 1 november 2020.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: “Verschillende Vlaamse ondernemingen zijn in het kader van de coronacrisis aan de slag gegaan om nieuwe producten te ontwikkelen.  Het bewijst de grote creativiteit en flexibiliteit op het vlak van onderzoek en ontwikkeling. Nu Europa haar akkoord heeft verleend, kunnen we met Vlaanderen ook tijdelijk hogere investeringssteun toekennen aan bedrijven die willen investeren in de productie van COVID-19 relevante producten, in het belang van onze gezondheid en een goede bescherming op het werk.”

>> Naar de aanvraagmodule op vlaio.be

 
Lees ook: 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • EU-nieuws deze week |

  EU-nieuws deze week | 20 - 31 juli 2020

  24 juli 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Europese Raad bereikt akkoord over meerjarenbegroting en herstelfonds

  21 juli 2020

  Na vier dagen en vier nachten onderhandelen hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders dinsdagochtend vroeg een akkoord bereikt over de volgende meerjarenbegroting tot 2027 en een coronaherstelfonds, samen goed voor zowat 1.800 miljard euro.

 • Voorstelling rapporten economische en maatschappelijke relancecomités

  20 juli 2020

  De Vlaamse Regering installeerde na het uitbreken van de coronacrisis twee relancecomités: een economisch en een maatschappelijk. Beide comités presenteerden vorige week hun definitieve rapporten. 

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (17 juli 2020)

  17 juli 2020

  O.a. COVID-19: terugbetaalbaar voorschot evenementensector, overheveling Vlaams Energiebedrijf (VEB) naar beleidsdomein Omgeving, thematische oproep COVID-19 bij het FWO en Open Science beleid voor Vlaanderen en de Flemish Open Science Board (FOSB).

 • EU-nieuws deze week | 13 - 17 juli 2020

  17 juli 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.