"Universitaire rankings en accreditatie - twee wegen die naar hetzelfde doel leiden?"

Gepubliceerd op 20 januari 2018
ECOOM-IREG-9 conferentieOp de ECOOM/IREG-9-conferentie in Hasselt zullen experten uit de wereld van accreditatie kennismaken met experten uit de wereld van universitaire rankings, en zo tot de wereld van kwaliteit in het hoger onderwijs bijdragen.

Universitaire rankings en accreditatie worden gezien als afzonderlijke gebieden in de evaluatie van het hoger onderwijs, die elk een ander doel dienen. Doch dit is momenteel aan het veranderen. Hoewel de twee gebieden nog steeds afzonderlijk functioneren, vervagen de grenzen tussen beide.

De ECOOM-IREG-9 conferentie "Universitaire rankings en accreditatie - Twee wegen die naar hetzelfde doel leiden?" analyseert de relaties tussen accreditatie en universitaire ranglijsten in de context van de uitdagingen voor het hoger onderwijs en de kwaliteit ervan. Afspraak op 24 en 25 mei in Hasselt.

Hoewel de twee gebieden nog steeds afzonderlijk functioneren, vervagen de grenzen tussen beide. De druk van nieuwe technologieën en open databronnen zetten zowel de accreditatienormen als de universitaire rankings onder druk.

Het analyseren van de relatie tussen beide gebieden en het in kaart brengen van 'best practices' is een belangrijke meerwaarde voor het snel evoluerende landschap van hogere onderwijs- en onderzoeksinstellingen. 

De IREG-9 conferentie, georganiseerd door ECOOM-UHasselt en de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, zal plaatsvinden in Hasselt, op 24 en 25 ​​mei 2018.

Early-bird tarieven gelden tot 31 januari 2018.

> Link naar meer informatie en inschrijfformulier

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.