Universiteit van de Verenigde Naties opent Campus Brugge

Filter items
Nieuws
9 februari 2017

Universiteit van de Verenigde Naties

De Universiteit van de Verenigde Naties opent een campus in de West-Vlaamse provinciehoofdstad Brugge.

Dat gebeurde donderdag feestelijk met een academische zitting in het Gotische Zaal van het Brugse stadhuis.

Vlaamse overheid 

Er waren al 13 onderzoeks- en trainingsinstuten in twaalf landen, waaronder één gesitueerd in Brugge, maar de Vlaamse overheid vroeg in 2016 alle Vlaamse universiteiten naar de mogelijkheid om de Brugse afdeling van de Universiteit van de Verenigde Naties te betrekken in hun academische werking.

Na gesprekken tussen de betrokken instellingen, werd het gezamenlijk voorstel van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel door een internationale jury geselecteerd en dus komt er een Brugse afdeling.

Het departement EWI was nauw betrokken bij dit proces door het opnemen van de rol als facilitator bij de onderhandelingen en bij het opstellen van de 5-jarige samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse Overheid, de universiteiten en UNU-CRIS.

In Brugge wordt gefocust op onderzoek naar regionale integratieprocessen en de rol van regionalisering in de huidige geglobaliseerde wereld (UNU-CRIS / Comparative Regional Integration Studies) met steun van de UGent,de VUB en de Vlaamse Overheid.

Denktank

De universiteit van de Verenigde Naties (UNU) is een globale denktank en postuniversitaire onderwijsorganisatie met het hoofdkantoor in Japan.

De missie van UNU is om bij te dragen in de aanpak van globale uitdagingen met betrekking tot menselijk ontwikkeling, veiligheid en welvaart. 

 

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.