Vlaams beschermingsmechanisme verlengd

Gepubliceerd op 24 januari 2022

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd tot eind maart 2022.

Ondernemers die verplicht gesloten zijn en ondernemers in de eventsector, feestzalen, bus- en personenvervoer, grote vakantiewoningen en jeugdherbergen, reisbureaus, professionele indoorsportclubs, … met zware omzetverliezen, worden op die manier beschermd.

De overbruggingslening, voor ondernemers die nieuwe voorraden moeten aankopen of hun handelshuur moeten betalen, is vanaf maart 2022 beschikbaar.

>> Alle verdere info: zie persbericht in bijlage en via de website van VLAIO

Dit kan je ook interesseren

04 februari 2022

Getroffen ondernemingen kunnen een voorschot Vlaams beschermingsmechanisme aanvragen

Bedrijven die verplicht gesloten zijn omwille van de coronamaatregelen kunnen binnenkort voor het eerst een voorschot aanvragen. De regeling is opgenomen in het Vlaams beschermingsmechanisme voor het eerste kwartaal van 2022.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.