Vlaams Gewest telt 3120 student-zelfstandigen

Gepubliceerd op 11 februari 2018

Ondernemerschap

Sinds 1 januari 2017 is er een speciaal statuut voor studenten-ondernemers uit het hoger onderwijs. Jongeren die hun hogere studies combineren met het ondernemerschap kunnen daardoor fiscaal ten laste blijven van hun ouders.

De jongeren dienen tussen de 18 en 25 jaar te zijn en ingeschreven in een onderwijsstelling om een diploma te halen dat erkend wordt. Jongeren die hun inkomsten beperken tot 6.648,12 euro per jaar zullen hierdoor geen bijdragen moeten betalen.

De student-ondernemer die deze grens overschrijdt en toch bijdragen betaalt, zal eigen rechten openen in de ziekte- en invaliditeitsverzekering.

Provincies

Op 20 november 2017 waren er 3120 geregistreerde student-zelfstandigen. Hieronder een opdeling volgens provincie.

De geografische spreiding gebeurde overeenkomstig het officiële (domicilie) of het opgegeven adres van de verzekeringsplichtigen. Dit stemt niet noodzakelijk overeen met de plaats waar de beroepsactiviteit wordt uitgeoefend. De gegevens zijn afkomstig van het RSVZ (Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen).

Dit kan je ook interesseren

18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.