Vlaams-Nederlandse top dit jaar virtueel

Gepubliceerd op 09 november 2020

De top tussen afvaardigingen van de Nederlandse en Vlaamse regeringen vond vorige week voor de vijfde keer plaats. Doel: de grensoverschrijdende samenwerking bevorderen tussen Vlaanderen en Nederland. Omdat het dit jaar niet mogelijk was fysiek bij elkaar te komen vond de regeringstop volledig virtueel plaatsvinden. 

Download hieronder de volledige slotverklaring.

PDF icon gezamenlijke_verklaring.pdf

Constructief onderhoud met Nederlandse collega @ivanengelshoven . We versterken de nauwe Vlaams-Nederlandse academische samenwerking en werken komende jaren samen aan meer innovatieve waterkerende landschappen, duurzaamheid en een circulaire industrie. #VNLtop #samensterker pic.twitter.com/cd8TVABiPA

— Hilde Crevits (@crevits) November 4, 2020

De Vlaams-Nederlandse regeringstop is dit jaar geheel virtueel. Met premier @JanJambon besprak ik onder meer hoe we als buren sterker uit de coronacrisis kunnen komen door grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van economie, innovatie, cultuur en gezondheidszorg. #VNL20 pic.twitter.com/ZE1YiUAUKj

— Mark Rutte (@MinPres) November 4, 2020

Alweer een constructief en hartelijk overleg met @MinPres Mark Rutte ter afsluiting van de Vlaams-Nederlandse regeringstop, die dit jaar digitaal verliep. We bundelen onze krachten in tal van dossiers: corona, brexit, innovatie, infrastructuur, culturele samenwerking,... pic.twitter.com/4i2CWD3LuF

— Jan Jambon (@JanJambon) November 4, 2020
Erwin Dewallef
Adviseur
Afdeling Strategie en Coördinatie

Dit kan je ook interesseren

12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.
05 april 2024

Industrieel beleid: Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en Duitsland bespreken gezamenlijke Europese uitdagingen

De toekomst van het Europees industrieel beleid stond centraal op de eerste informele meeting van de leidende ambtenaren van de diverse ministeries voor economische zaken.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.