Vlaamse dronecluster "EUKA" voorgesteld

Filter items
Nieuws
23 februari 2017

EUKA

Op 21 februari 2017 werd de Vlaamse dronecluster EUKA voorgesteld aan het grote publiek.

Deze vzw werd recent door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen erkend als Innovatief Bedrijvennetwerk en wil dan ook de drone-industrie in Vlaanderen op de (wereld)kaart zetten.

Vlaamse drone-economie heeft enorm potentieel

Philippe Muyters: “Het is fantastisch dat EUKA bottom-up gegroeid is. Ik verwacht dat ze als innovatief bedrijfsnetwerk een dynamiek op gang kunnen brengen in de drone-industrie via samenwerkingsverbanden tussen de ondernemingen en alle stakeholders, maar ook verder durven kijken en samenwerken met andere sectoren en clusters."

"De drone-industrie is een nieuwe, opkomende industrie. Het is nu aan EUKA om zich te professionaliseren en de hype te verzilveren. Er zijn nog heel wat uitdagingen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze manier van werken voor enorme hefbomen zal zorgen.”

 

Verschillende sectoren

De community’s waarop EUKA wil inzetten zijn momenteel: bewaking, bouw, landbouw, logistiek, opleiding, overheid, technologie en vrije tijd. Deze lijst zal in de toekomst wellicht nog groeien.

Alle informatie over deze community’s en hoe je eraan kan deelnemen, vind je op de vernieuwde website van EUKA: www.euka.org. Op deze website kunnen o.a. drone-bedrijven en drone-eindgebruikers mekaar al vinden via een online community.

 

Verslag Kanaal Z

(Bron: EUKA-persbericht: Vlaamse dronecluster EUKA gaat van start: “Drones zijn de toekomst voor onze economie!”)

> Bekijk hier de volledige lijst van erkende innovatieve bedrijfsnetwerken

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.