Vlaamse kennisbank brengt ook buitenlandse innovaties naar Vlaamse ondernemers

Gepubliceerd op 14 juli 2016

BRILLIANT, het Vlaamse online portaal voor beschermde cleantech-innovaties, heeft op 1 juli het startschot gegeven voor een internationale uitbreiding. Zo kan BRILLIANT binnenkort ook nieuwe technologieën van internationale onderzoekscentra aanbieden aan Vlaamse ondernemers.

VITO, de initiatiefnemer van BRILLIANT, gaat hiervoor samenwerken met het Nieuw-Zeelandse SCION en het Nederlandse ECN.

Met hun toetreding krijgen Vlaamse en buitenlandse ondernemers toegang tot een nog ruimer aanbod van beschermde cleantech-innovaties, die hen kunnen inspireren tot het succesvol innoveren van hun business.

Ondertussen lopen er gesprekken met andere onderzoekscentra, en plant VITO tegen het najaar ook een aantal vernieuwingen aan het BRILLIANT-portaal zelf.​​

Lees er hier alles over

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.