Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen intensiveren wederzijdse contacten

Filter items
Nieuws
28 november 2016

Maandag 28 november vond in Düsseldorf een gezamenlijke vergadering plaats tussen de top van de Vlaamse administratie en die van Noordrijn-Westfalen. Dit in opvolging van de gezamenlijke Vlaanderen / Noordrijn-Westfalen regeringszitting van 8 december 2015, onder leiding van minister-presidenten Geert Bourgeois en Hannelore Kraft. Beide delegaties engageerden zich om de wederzijdse contacten te intensiveren, in het belang van hun ondernemingen en kennisinstellingen.

 

Intense economische interacties

Noordrijn-Westfalen is met 17 miljoen inwoners een van de belangrijkste Duitse deelstaten en vooral een industriële motor van Duitsland. De economische interacties tussen het Ruhrgebied (Keulen, Aken, ...) en de Vlaamse economie zijn intens.

Tijdens de vergadering werd onder meer van gedachten gewisseld over de respectievelijke digitaliseringsstrategieën van beide deelstaten.

Industrie 4.0

Voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie lichtte secretaris-generaal Johan Hanssens de Visienota 2050 van de Vlaamse Regering toe. Met speciale focus op het transitiespoor "Industrie 4.0".  Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen staan immers voor dezelfde uitdaging via "industrie 4.0" een industriële renaissance te stimuleren.

Vanuit Vlaanderen werd in dit licht de cruciale rol van de strategische onderzoekscentra imec (hard-en software), VITO (energie/materialen) en Flanders Make (maakindustrie) belicht.

Ook werd het door Agoria-Sirris in Vlaanderen ontwikkelde concept van 'Factory of the Future 4.0'  naar voor geschoven als een 'best practice'.

Daarnaast werd overlegd over de trilaterale Chemiestrategie die tussen Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen in voorbereiding is.

Beide delegaties engageerden zich om de wederzijdse contacten te intensiveren, in het belang van hun ondernemingen en kennisinstellingen.

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.