49 miljoen euro voor internationale onderzoeksinfrastructuur

Gepubliceerd op 01 december 2022

Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Jo Brouns investeert via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) 49 miljoen euro in internationale onderzoeksinfrastructuur. Via dit programma wordt de Vlaamse deelname aan grootschalige, internationale faciliteiten gefinancierd.

Met het bedrag kan het FWO de Vlaamse deelname aan 14 internationale infrastructuurprojecten financieren.

Michèle Oleo
Navorser
Afdeling Onderzoek

Dit kan je ook interesseren

06 mei 2020

Onderzoeksinfrastructuur in Vlaanderen en de deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren

Het Departement EWI en het FWO hebben de handen in elkaar geslagen om een overzicht te maken van de internationale onderzoeksinfrastructuren en de “zware” onderzoeksinfrastructuren waarin ze de voorbije 10 jaar hebben geïnvesteerd, een collectie waar we terecht fier op mogen zijn.
09 november 2022

Vlaanderen wil haar kennis beter beschermen tegen ongewenste aanwendingen

Op initiatief van minister van Innovatie Jo Brouns worden samen met minister-president en minister van Buitenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Onderwijs Ben Weyts, concrete stappen gezet met een plan om het beleid rond kennisveiligheid te moderniseren en scherp te stellen.
10 juli 2021

120 miljoen euro extra voor Vlaamse onderzoeksinfrastructuur uit Vlaams relanceplan

Vlaams minister van innovatie Hilde Crevits voorziet in 120 miljoen euro voor nieuwe onderzoeksinfrastructuur verspreid over heel Vlaanderen.  Het gaat om 23 projecten van de 5 Vlaamse universiteiten en de kennisinstellingen imec, VITO, ILVO, Flanders Make, Instituut Tropische Geneeskunde en Biobase Europe Pilot Plant. De investering moet Vlaanderen versterken als innovatieve regio en past binnen het relanceplan Vlaamse Veerkracht, met focus op duurzaamheid, digitalisering en gezondheid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.