Vlaanderen verlengt aanvraagperiode voor energiesteun

Filter items
Nieuws
13 januari 2023

Bedrijven die getroffen worden door de Oekraïnecrisis, kunnen steun krijgen om het hoofd boven water te houden en de stijgende energieprijzen het hoofd te bieden. Voorafgaand aan een bredere evaluatie, verlengt de Vlaamse Regering alvast de aanvraagperiode voor de energiesteun tot 31 januari.

De Vlaamse Regering stelt in totaal 250 miljoen euro ter beschikking voor steun aan bedrijven die zwaar getroffen zijn door de stijgende energieprijzen. Een eerste schijf van 125 miljoen euro is daarvoor reeds ingezet.

In afwachting van de verdere evaluatie, heeft minister Brouns de aanvraagperiode met twee weken verlengd.

‘We houden de vinger aan de pols en staan klaar om snel te schakelen,’ concludeert minister Brouns. ‘Ik wil de competitiviteit van onze ondernemingen bewaken.’

>> Vraag hier jouw steun aan 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (26 januari 2023)

  26 januari 2023

  Gedachtewisseling over innovatiesteun in het kader van Vlaamse Veerkracht en vragen om uitleg over leegstand van winkelpanden verbetertrajecten met betrekking tot cybersecurity.

 • Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

  Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

  23 januari 2023

  Vlaams minister van Werk Jo Brouns komt met een nieuw decreet dat een einde moet maken aan illegale tewerkstelling en malafide constructies. Het decreet lanceert daarvoor de 'zorgvuldigheidstoets', die hoofdaannemers verplicht bepaalde gegevens op te vragen bij onderaannemers. De nieuwe regelgeving moet van kracht worden tegen de zomer van dit jaar.

 • Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

  Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

  23 januari 2023

  In de publicatie “Een doctoraat en ondernemerschap” wordt het carrièrepad van ondernemerschap uitgelicht. De publicatie laat onderzoekers en stakeholders aan het woord over de wisselwerking tussen een doctoraat en ondernemerschap. De publicatie biedt eveneens een overzicht van de verschillende diensten en platformen in Vlaanderen die van nut kunnen zijn bij het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2023)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2023)

  20 januari 2023

  O.a. voordracht effectief en plaatsvervangend lid van de Raad voor de Intellectuele Eigendom.

   

 • EU-nieuws deze week | 14 - 20 januari 2023

  20 januari 2023

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.