Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

Filter items
Nieuws
23 januari 2023

In de publicatie 'Een doctoraat en ondernemerschap' wordt het carrièrepad van ondernemerschap uitgelicht. De publicatie laat onderzoekers en stakeholders aan het woord over de wisselwerking tussen een doctoraat en ondernemerschap.

Er is aandacht voor verschillende perspectieven, sectoren en disciplines. Elke invalshoek en ondernemersverhaal is uniek maar er komen enkele rode draden aan bod. 

De publicatie biedt eveneens een overzicht van de verschillende diensten en platformen in Vlaanderen die van nut kunnen zijn bij het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

Ontdek de inzichten van stakeholders en het unieke perspectief van de onderzoekers rond hun ondernemerstrajecten in "Een doctoraat en ondernemerschap".

De publicatie is hieronder of via de website van ECOOM te lezen.

'Een doctoraat en ondernemerschap' is een publicatie van Het Expertisecentrum voor Onderzoeks- en Ontwikkelingsmonitoring (ECOOM). Deze onderzoekt de verschillende carrièrepaden van doctoraathouders. Hier worden zowel academische als niet-academische carrièrepaden onder de loep genomen.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (26 januari 2023)

  26 januari 2023

  Gedachtewisseling over innovatiesteun in het kader van Vlaamse Veerkracht en vragen om uitleg over leegstand van winkelpanden verbetertrajecten met betrekking tot cybersecurity.

 • Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

  Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

  23 januari 2023

  Vlaams minister van Werk Jo Brouns komt met een nieuw decreet dat een einde moet maken aan illegale tewerkstelling en malafide constructies. Het decreet lanceert daarvoor de 'zorgvuldigheidstoets', die hoofdaannemers verplicht bepaalde gegevens op te vragen bij onderaannemers. De nieuwe regelgeving moet van kracht worden tegen de zomer van dit jaar.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2023)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2023)

  20 januari 2023

  O.a. voordracht effectief en plaatsvervangend lid van de Raad voor de Intellectuele Eigendom.

   

 • EU-nieuws deze week | 14 - 20 januari 2023

  20 januari 2023

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (19 januari 2023)

  19 januari 2023

  O.a. vraag om uitleg over de Limburgse productiviteit en toegevoegde waarde en over het toenemende aantal faillissementen.