Werking van Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute wordt opgenomen in Flanders DC

Gepubliceerd op 07 januari 2016

Verruimde Flanders DC

De werking van Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute wordt opgenomen in Flanders DC. De voorbereidingen over de fusie van Flanders DC met Flanders Fashion Institute (FFI) en Design Vlaanderen tot één nieuwe organisatie waren al enkele maanden geleden begonnen.

Flanders DC en het Flanders Fashion Institute waren al enige tijd één juridische entiteit. Met deze beslissing van de Vlaamse Regering wordt er voor nog meer inhoudelijke integratie gekozen. Daarnaast werd beslist om de werking van Design Vlaanderen, die de Vlaamse designsector ondersteunt, eveneens op te nemen binnen Flanders DC. 

Creativiteit

De werking naar mode en design blijft gegarandeerd. De namen van Flanders Fashion Institute en Design Vlaanderen worden trouwens behouden omdat zij voor hun doelgroep een duidelijke identiteit en weerklank hebben die Flanders DC niet zomaar overboord wil gooien. Op die manier wordt binnen de veranderingen toch ook de nodige continuïteit behouden. 

De Vlaamse overheid schuift zo Flanders DC naar voor als structurele partner van het Agentschap Innoveren en Ondernemen met betrekking tot de creatieve economie. Dit zijn ondernemingen uit de creatieve industrie alsook ondernemingen met een creatief bedrijfsmodel. De organisatie richt zich op de gehele creatieve economie met bijzondere aandacht voor mode, design en gaming. 

Flanders DC, versterkt met de werking van FFI en Design Vlaanderen, moet er voor zorgen dat mensen met een creatief idee en creatieven die hun talent voor ondernemerschap willen versterken één duidelijk aanspreekpunt hebben. Ook meer mature ondernemingen uit de creatieve economie zullen worden ondersteund met instrumenten, infosessies en advies. 

Voor Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters moet het verruimde Flanders DC niet alleen zorgen voor een meer gestroomlijnde frontoffice naar iedereen die tot de creatieve economie behoort, maar ook het in Vlaanderen aanwezige creatieve talent nog beter promoten in binnen- en buitenland.

In werking

Vandaag is de transitie in volle gang, de organisatiestructuur wordt op dit moment aan die nieuwe realiteit aangepast. De doelstellingen en opdrachten van de nieuwe organisatie worden door de Vlaamse overheid verscherpt in de loop van 2016.

Meer info: www.flandersdc.be 

Liesbet Schruers
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.