Wij zoeken een 'beleidsmedewerker digitale economie'

Gepubliceerd op 16 april 2018

Werkomgeving

Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) werkt aan de bevordering van het ondernemerschap, de ontwikkeling van een aantrekkelijk en duurzaam bedrijfsklimaat en de stimulering van innovatie en van wetenschappelijk en technologisch onderzoek in Vlaanderen.

De afdeling Ondernemen en Innoveren volgt de beleidsthema’s op, gerelateerd aan de ontwikkeling van een aantrekkelijk en duurzaam ondernemingsklimaat en de stimulering van innovatie en ondernemerschap.

De beleidsmedewerker staat mee in voor de beleidsvoorbereiding op het vlak van digitale economie. Hij/zij werkt nauw samen met collega’s van het departement. De beleidsmedewerker rapporteert aan het afdelingshoofd.

Functieomschrijving

  • Als beleidsmedewerker werk je mee aan de verdere uitbouw van het Vlaams economisch beleid. Je bouwt specifiek een inhoudelijke expertise op met betrekking tot de digitalisering van de economie. Je volgt de actuele technologische tendensen op het vlak van digitalisering die van invloed zijn op de Vlaamse economie. Je werkt mee een beleid uit dat bedrijven moet ondersteunen om digitale technologieën (zoals artificiële intelligentie, machine learning, data analytics, …) te implementeren, een adequaat privacy- en cybersecuritybeleid uit te werken en deze digitalisering te gebruiken als kans om verder te groeien.
  • Je analyseert deze tendensen en maakt hierover rapporten op ten behoeve van de beleidsmakers. Jouw expertise wordt ingezet bij het verder uitwerken van concrete acties die in het kader van een beleid dat inspeelt op de digitale economie worden genomen.
  • De onderbouwing van het beleid zal verder worden ondersteund door specifieke studies of data-analyses. Je voert deze studies zelf uit of je stuurt ze aan in het geval van uitvoering door externe experten. Op het vlak van wetenschappelijke onderbouwing van het economisch beleid werk je nauw samen met kennisinstellingen zoals bijvoorbeeld het Steunpunt Economie en Ondernemen. Je gaat ook actief op zoek naar recent onderzoek omtrent digitalisering en vertaalt die naar het Vlaams economisch beleid.
  • Je bouwt op zelfstandige basis een netwerk uit met andere relevante instellingen die een bijdrage leveren aan een dergelijk beleid zoals de Europese Commissie, de SERV, VARIO.
  • Als inhoudelijke expert lever je diverse schriftelijke bijdragen voor beleidsdocumenten, parlementaire vragen, enzovoort. Vanuit je inhoudelijke expertise werk je eveneens mee aan het toeleveren van actuele informatie voor de website van het departement.

Interesse? 

Solliciteer ten laatste op 27 april 2018 ‘s avonds.

>> Ga naar de vacature 

Dit kan je ook interesseren

18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.