Zuid-Amerikaanse vertegenwoordigers maken kennis met Vlaamse mariene know-how

Filter items
Nieuws
19 februari 2016

SPINCAM 2 

Het departement EWI ontmoette afgelopen vrijdag vertegenwoordigers uit Chili, Colombia, Ecuador, Panama en Peru, samen met collega’s van de Europese Commissie en de Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) van UNESCO.

De ontmoeting markeerde het einde van een vierdaagse in het kader van het aflopende project ‘Data- en informatienetwerk voor geïntegreerd beheer van kustgebieden in de Stille Oceaan’ (SPINCAM 2).

Blue economy 

Het bezoek bood de gelegenheid tot informatie-uitwisseling en het leggen van contacten rond mariene kennisopbouw en de organisatie van mariene ruimtelijke planning als ondersteuning van de ‘blauwe economie’.

Ambtenaren, wetenschappers en vertegenwoordigers van het Vlaamse bedrijfsleven gaven ook toelichtingen bij de ontwikkelingen van Vlaamse kennis in sectoren zoals kustinfrastructuur, offshore windenergie en aquacultuur.

Kustzonebeheer

Het SPINCAM 2 project loopt af in maart 2016 en werd ondersteund door het Vlaams UNESCO Trustfonds voor de Wetenschappen (FUST) en door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).

Het project heeft gezorgd voor de versterking van regionale samenwerking in het kader van geïntegreerd kustzonebeheer, onder meer door het uitwerken van beleidsrelevante indicatoren.

 

Secretaris-generaal van het Departement EWI Johan Hanssens (rechts) en beleidsadviseur Gert Verreet (links) zaten afgelopen vrijdag rond de tafel met vertegenwoordigers uit Chili, Colombia, Ecuador, Panama en Peru, en met collega’s van de Europese Commissie, de Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) van UNESCO en Dhr. Julian reyna-Moreno, Secretary general of de Comisión Permanente del Pacífico Sur (CPPS).  

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Gert Verreet

Afdeling Onderzoek
Adviseur
0499 59 49 83