Strategische onderzoekscentra

Filter items

Strategische onderzoekscentra (SOC's) zijn ontstaan dankzij de excellente én relevante resultaten van het academisch wetenschappelijk onderzoek op de brede wetenschapsdomeinen van micro- en nano-elektronica, biotechnologie en breedbandtechnologie.

Met het oog op economische en maatschappelijke valorisatie streven we voortdurend naar een gepaste verhouding tussen het gerichte en het niet-gerichte onderzoek. In dat opzicht vervullen de strategische onderzoekscentra de dag van vandaag een noodzakelijke brugfunctie tussen het fundamenteel en het toegepast onderzoek.

De SOC's spelen dan ook een belangrijke rol in de transformatie van de Vlaamse economie. Het vermarkten van hun kennis via de (mede) oprichting van spin-offs vormt hiervan een belangrijk onderdeel.

 

Vermarkting van onderzoek

Vlaanderen levert blijvende inspanningen om de impact van de SOC’s te verbeteren op het vlak van valorisatie via o.a. samenwerking met internationale en Vlaamse bedrijven. Hiervoor werd het Spin Off Financieringsinstrument opgericht (SOF) met als specifiek doelstelling om investeringen in spin-offs van de SOC's te faciliteren.
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.