FRIS - Flanders Research Information Space

Filter items

Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) startte in het najaar 2007 het FRIS programma (Flanders Research Information Space).

Met de uitbouw van een informatiearchitectuur over alle spelers in het domein economie, wetenschap en innovatie willen we er voor zorgen dat onderzoeksinformatie op een transparante en geautomatiseerde manier kan doorstromen.

Een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van een succesvolle kenniseconomie bestaat er immers in dat bedrijven en onderzoeksinstellingen inzicht hebben in de ontwikkelde kennis. Zo kan deze kennis sneller worden uitgebouwd, toegepast en gevaloriseerd.

Het is belangrijk dat deze architectuur ge├źnt wordt op de processen waar de informatie wordt gegenereerd. De voordelen hiervan zijn minder overhead (geen bevragingen) en correcte actuele informatie.

Het uithangbord hiervan is het FRIS onderzoeksportaal (www.researchportal.be) dat een overzicht biedt van het publiek gefinancierd lopend onderzoek (projecten, onderzoekers, onderzoeksgroepen en publicaties) in Vlaanderen.

Via FRIS wil EWI immers een uniek venster bieden op het onderzoek in Vlaanderen en zo de zichtbaarheid ervan vergroten. Zo kan het portaal een bron van inspiratie zijn voor de Vlaamse overheid voor rapportering, analyses en statistieken, om de beleidsvorming te verbeteren en beter in te zetten op trends. Het FRIS-portaal wil onderzoekers dichter bij elkaar brengen, interdisciplinair onderzoek stimuleren, networking tussen onderzoekers mogelijk maken en experten helpen vinden in bepaalde disciplines.

Neem alvast een kijkje op www.researchportal.be !

BijlageGrootte
FRIS Infografiek 2018137.7 KB

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Leen Van Campe

Afdeling Onderzoek
Beleidsmedewerker
02 553 59 84