Steunpunten Beleidsrelevant Onderzoek

Filter items

Het Steunpuntenprogramma werd in 2001 opgestart om het beleid van de Vlaamse overheid wetenschappelijk te ondersteunen, zodat er snel en proactief kon worden ingespeeld op maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen.

Dit Steunpuntenprogramma ondersteunde en coördineerde tot en met 2015 in totaal 21 Steunpunten Beleidsrelevant Onderzoek.

De Vlaamse Regering besliste om vanaf 2016 het programma te decentraliseren en de organisatie van een Steunpunt in handen te laten van de beleidsdomeinen.

Het Steunpuntenprogramma werd in 2001 opgestart om het beleid van de Vlaamse overheid wetenschappelijk te ondersteunen.

In plaats van een fragmentarische, projectmatige aanpak gaat het Programma voor een thematische aanpak met een structurele financiering.

Na drie steunpuntengeneraties (2001-2006, 2007-2011 en 2012-2015) die het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) co√∂rdineerde, besliste de Vlaamse Regering op 3 juli 2015 om vanaf 2016 de aanpak van het programma te decentraliseren en de beleidsdomeinen te responsabiliseren voor het organiseren van Steunpunten voor Beleidsrelevant Onderzoek.

Een overzicht van lopend onderzoek binnen de Vlaamse overheid vind je hier overheid.vlaanderen.be/organisatie/onderzoek-en-evaluatie/onderzoek

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Nieuwe aanpak vanaf 2016

Op 3 juli 2015 besliste de Vlaamse Regering om vanaf 2016 de aanpak van het programma te decentraliseren en de beleidsdomeinen te responsabiliseren voor het organiseren van Steunpunten voor Beleidsrelevant Onderzoek.