Onze organisatie

Filter items

Missie

Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) zorgt voor beleidsvoorbereiding, beleidsopvolging en beleids-evaluatie voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie. Vlaanderen laten evolueren tot een van de meest vooruitstrevende en welvarende regio’s in de wereld is daarbij ons belangrijkste doel. Onze hefbomen zijn het bevorderen van:

  • excellent wetenschappelijk onderzoek,
  • een aantrekkelijk en duurzaam bedrijfsklimaat,
  • een creatieve, innovatieve en ondernemende samenleving.

We ontwikkelen het Departement EWI tot het kenniscentrum binnen de Vlaamse overheid op het gebied van economie, wetenschap en innovatie.

Visie

Het samenspel van economie, wetenschap en innovatie biedt unieke mogelijkheden voor het uitwerken van een toekomstgerichte langetermijnstrategie. In een open sfeer van samenwerking stemmen we onze inzichten af met onze partners in het eigen beleidsdomein en met de andere beleidsdomeinen. We formuleren onze voorstellen voor het nemen van beleidsbeslissingen zowel proactief als op vraag van de bevoegde ministers.

We volgen de beleidscyclus op door de effectiviteit van het gevoerde beleid kritisch te evalueren en op basis van objectieve resultaten de aanpak bij te sturen. We communiceren regelmatig over de evoluties en vooruitzichten van onze werkzaamheden. Goede contacten met het werkveld vormen een vruchtbare voedingsbodem voor de versterking van onze kennis en deskundigheid. Daardoor verzekeren we onze toegevoegde waarde bij de besluitvorming, ook in federale en internationale beleidsorganen. Internationalisering en globalisering hebben een steeds grotere impact op onze werkomgeving. We stimuleren de Vlaamse participatie aan het wereldwijde onderzoeks- en innovatiegebeuren, en stemmen het economisch beleid af op de internationale dimensie van de Vlaamse economie. Via science sharing betrekken we ook de ontwikkelingslanden.

Strategische doelstellingen

De corporate brochure van het Departement EWI, met de missie, visie, waarden en zes strategische doelstellingen van het departement kan je terugvinden bij de publicaties op deze website.

Ontstaan

Het departement Economie, Wetenschap en Innovatie maakte voor de eerste keer kennis met Vlaanderen en de wereld in 2006. De oprichting ervan kwam er naar aanleiding van de bestuurlijke reorganisatie van de Vlaamse overheid 'Beter Bestuurlijk Beleid', ook gekend onder de noemer 'BBB'.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.