Publicaties

Filter items
 • Cover Advies 200 - Federaal wetenschapsbeleid vraagt proactieve houding Vlaanderen

  Advies 200 - Federaal wetenschapsbeleid vraagt proactieve houding Vlaanderen

  De VRWI vraagt aandacht voor een aantal federale beleidsplannen inzake het wetenschapsbeleid en dringt bij de Vlaamse Regering aan op een proactieve houding:
 • Cover Advies 199C - Begroting Wetenschap en Innovatie 2015

  Advies 199C - Begroting Wetenschap en Innovatie 2015

  De VRWI vindt het positief dat de beleidsmakers overtuigd zijn van het belang van wetenschap en innovatie en dit als een van de twee prioritaire domeinen (naast welzijn) naar voor schuiven in het Regeerakkoord en in de Septemberverklaring.
 • Cover Advies 199B - Beleidsnota 2014-2019 Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie

  Advies 199B - Beleidsnota 2014-2019 Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie

  In zijn Memorandum 2014-2019 gaf de VRWI de nieuwe Vlaamse Regering concrete aandachtspunten mee voor wetenschap en innovatie. De beleidsnota Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie (WEWI) 2014-2019 werd door de VRWI dan ook getoetst aan de hand van die aanbevelingen.
 • Cover Advies 199A - Nieuw AOI en vernieuwd FWO

  Advies 199A - Nieuw AOI en vernieuwd FWO

  De VRWI verwelkomt de stappen die de Vlaamse Regering wil ondernemen om het EWI-landschap te vereenvoudigen en te herstructureren. In dit advies geeft de VRWI de volgende richtlijnen mee voor twee nakende fusieoperaties: (1) de fusie van Agentschap Ondernemen en de bedrijfsgerichte diensten van het IWT tot het nieuwe Agentschap voor Ondernemen en Innovatie (AOI); en (2) de fusie van het FWO, de Herculesstichting en de meer op lange termijn gerichte IWT-instrumenten tot het vernieuwde FWO.
 • Cover Advies beleidsnota Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie 2014-2019

  Advies beleidsnota Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie 2014-2019

  Voor het ‘luik Economie, Wetenschap en Innovatie’ vraagt de SERV een duidelijke budgettaire omkadering van de voorgenomen strategische en operationele beleidsdoelstellingen. De sociale partners onderschrijven de beoogde stroomlijning van het overheidslandschap, de intermediaire structuren en de ruime waaier aan steuninstrumenten. Tot slot vestigt de SERV de aandacht op het belang van capaciteitsopbouw bij de overheid, de verdere uitrol van het clusterbeleid op het terrein, de stroomlijning van het PMV-instrumentarium en het streekoverleg en preventief bedrijfsbeleid.
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.