Abonneren op RSS - Excellerend Onderzoek

Excellerend Onderzoek

Filter items
Onbepaald
Nieuws
COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen
Gepubliceerd op
9 april 2020

Vanuit verschillende Europese instanties worden oproepen gelanceerd om onderzoek en innovatie te stimuleren en COVID-19 en gerelateerde effecten te bestrijden. De deadlines van bestaande oproepen worden vaak uitgesteld om deelnemers meer tijd te geven om hun voorstellen voor te bereiden. Een overzicht van de verschillende oproepen.

Nieuws
COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen
Gepubliceerd op
9 april 2020

Alle academische instellingen en onderzoeksinstellingen hebben noodgedwongen de normale onderzoeksactiviteiten afgebouwd en tot een minimum herleid of gestopt. Enkel het onderzoek op COVID-19 gerelateerde onderwerpen gaat door. Een aantal onderzoeksprojecten werden geheroriënteerd op COVID-19 onderzoek. Ook de industrie zet zich in om oplossingen te ontwikkelen voor verschillende aspecten gelieerd aan COVID-19. Het onderzoek is breed aangepakt en het omvat epidemiologie, diagnose, behandeling en maatschappelijke impact. Een overzicht.

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 april 2020)
Gepubliceerd op
6 april 2020

O.a. vervanging regeringsafgevaardigde LRM en imec en Hersamenstelling Hermes beslissingscomité.

Nieuws
Schriftelijke vragen deze week | week 14
Gepubliceerd op
3 april 2020

O.a. gebruik van slimme data en artificiële intelligentie bij VDAB, projecten en initiatieven Smart Cities en werkgelegenheid circulaire economie. 

Nieuws
Gepubliceerd op
1 april 2020

Op 31 maart vond op initiatief van Directeur-Generaal Jean-Eric Paquet, van het Directoraat-Generaal voor Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie (DG RTD), de tweede videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. Dit maal met de focus op het ontwikkelen van een vaccin.

Nieuws
Europese lidstaten dringen aan op online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen
Gepubliceerd op
30 maart 2020

Op 24 maart vond een videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. De lidstaten informeerden over de acties inzake O&I die in hun land al ondernomen waren. Ze drongen aan op gecoördineerde acties tussen lidstaten en benadrukten de nood aan een online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen.

Nieuws
Gepubliceerd op
27 maart 2020

O.a. implementatie aangepaste IWT-richtlijn en evaluatie innovatiesteun.

Nieuws
Gepubliceerd op
20 maart 2020

O.a. goedkeuring nieuw besluit over het toekennen van steun aan ondernemingen die verplicht moeten sluiten door de coronamaatregelen en verbvanging lid Raad van bestuur Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen (FWO).

Nieuws
Schriftelijke vragen deze week | week 12
Gepubliceerd op
20 maart 2020

O.a. proefproject geothermie Balmatt-site Mol, Moonshot-projecten en digitale ondernemersloketten gemeenten.

Nieuws
Recordaantal octrooien aangevraagd
Gepubliceerd op
16 maart 2020

Belgische bedrijven en onderzoekers hebben vorig jaar 2.423 octrooien aangevraagd bij het Europees Octrooibureau (EOB). Dat is een nieuw record. Vlaanderen tekent voor 1554 octrooiaanvragen, dat is 64,2% van alle Belgische aanvragen. 

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.