Abonneren op RSS - Excellerend Onderzoek

Excellerend Onderzoek

Filter items
Nederlands
Nieuws
Gepubliceerd op
14 januari 2022

Beleidsplan Wetenschapscommunicatie 2022-2030

Nieuws
Europese samenwerking in het hoger onderwijs
Gepubliceerd op
22 januari 2022

De Europese Commissie publiceerde op 18 januari een communicatie over een nieuwe strategie inzake Europese Universiteiten, en een voorstel van Raadsaanbeveling betreffende het bouwen van bruggen voor een doeltreffende Europese samenwerking op hoger-onderwijsgebied. Dit thema staat dinsdag 25 januari op de agenda van de informele vergadering van de Europese ministers van Onderzoek en Innovatie en Hoger Onderwijs, waar Vlaams minister Crevtis België zal vertegenwoordigen.

Nieuws
Gepubliceerd op
24 januari 2022

Twee op de drie dossiers voor innovatiesteun zijn van kmo’s. Ook het aandeel van steun voor ecologische projecten stijgt sterk, in 2019 ging het nog om 24,5 miljoen euro steun, in 2021 al om 38 miljoen euro. Dat is een stijging met meer dan de helft. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO)

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (21 januari 2022)
Gepubliceerd op
21 januari 2022

O.a. benoeming leden KVAB, verlenging Vlaams Beschermingsmechanisme en wijziging decreet over de organisatie en financiering van het wetenschaps- en innovatiebeleid.

Nieuws
Gepubliceerd op
21 januari 2022

Minister Crevits beantwoordde in de commissie vragen over o.a. de investeringen in zes toponderzoeksinstellingen, de coördinator van het Einsteintelescoopproject en de rol van imec in de Europese chipstrategie. 

Nieuws
Toponderzoekers kunnen ook na hun pensioen verder werken in Vlaanderen
Gepubliceerd op
17 januari 2022

Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Hilde Crevits verruimt vanaf dit jaar de mogelijkheden voor topwetenschappers om onderzoek ook na hun pensioensleeftijd in Vlaanderen verder te zetten. Het moet vermijden dat baanbrekende kennis en onderzoeken verloren gaan doordat het Vlaamse kader momenteel geen steun biedt aan toponderzoek na het emeritaat.

Nieuws
Financiering van het hoger onderwijs (OESO-rapport)
Gepubliceerd op
14 januari 2022

Op 12 januari 2022 stelde de OESO haar rapport 'Resourcing Higher Education in the Flemish Community of Belgium' voor tijdens een online seminarie. Het rapport kadert in het OESO-project 'Resourcing higher education' waar ook Vlaanderen, naast o.a. Finland, Denemarken, Ierland, Portugal, Litouwen en Israël, aan deelneemt.

Nieuws
Gepubliceerd op
10 januari 2022

De coronacrisis heeft het belang van sterk Vlaams onderzoek extra in de verf gezet. De Vlaamse Regering sloot eind vorig jaar zes convenanten met zes top-onderzoeksinstellingen om hun kennis verder uit te breiden en hun internationale positie te versterken. In 2022 gaat het over ruim 33 miljoen euro extra middelen.

Nieuws
Laatste Vlaamse Regering 2021: 15 belangrijke beslissingen voor het beleidsdomein EWI
Gepubliceerd op
17 december 2021

Op 17 december 2021 hield de Vlaamse Regering haar laatste vergadering van het jaar. Lees hier de 15 belangrijkste beslissingen voor het Beleidsdomein EWI.

 

Evenement
evenement: 
17 januari 2022

Op 17 januari wordt een derde International Research Infrastructure (IRI) oproep gelanceerd. Om meer duiding te geven rond de modaliteiten van deze nieuwe oproep organiseren het FWO en wij van het Departement EWI een online informatie-event op maandag 17 januari om 14u. Deelname is gratis mits registratie.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.