Abonneren op RSS - Innoverende samenleving

Innoverende samenleving

Filter items
Onbepaald
Nieuws
4,3 miljard euro voor relanceplan 'Vlaamse Veerkracht'
Gepubliceerd op
28 september 2020

De Vlaamse Regering voorziet 4,3 miljard euro voor haar relanceplan. Dat plan, met de titel 'Vlaamse Veerkracht', moet de Vlaamse welvaart en het welzijn van de Vlamingen helpen versterken na corona. Dat maakte Vlaams minister-president Jan Jambon bekend tijdens zijn Septemberverklaring.

Evenement
evenement: 
7 oktober 2020

Op 7 oktober 2020 organiseren we samen met de Nederlandse Rijksoverheid een online workshop rondom Artificiële Intelligentie. Tijdens deze workshop zal het aankomende Witboek AI en de daaraan gekoppelde data strategie waarin de Europese Commissie haar acties omtrent dit onderwerp nader presenteert en de nadere invulling daarvan, centraal staan.

Nieuws
Schriftelijke vragen deze week | week 39
Gepubliceerd op
27 september 2020

O.a. stand van zaken 'regionale overlegtafels voor schepenen economie' en 'verweefcoaches' en Screen Flanders: oververtegenwoordiging mannelijke regisseurs.

Nieuws
Gepubliceerd op
25 september 2020

O.a. wijzigingsbesluit Winwinleningen en ontbinding Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming – Syntra Vlaanderen.

Nieuws
Gepubliceerd op
25 september 2020

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

Nieuws
EU State of the Union: “Uitweg uit de diepste crisis sinds mensenheugenis”
Gepubliceerd op
16 september 2020

Groener, digitaler, menselijker, gezonder: in het Europees Parlement heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vorige week woensdag een Europese uitweg uit de diepste crisis sinds mensenheugenis uitgestippeld.

Nieuws
'Bio-economie'-brochure belicht troeven Vlaanderen
Gepubliceerd op
21 september 2020

Vlaanderen lanceerde in 2013 als één van de eerste Europese regio’s zijn eigen regionale bio-economie strategie. Een nieuwe brochure belicht vier lokale troeven die van Vlaanderen een Europese topregio maken op het vlak van bio-economie en toont aan waarom de bio-economie in Vlaanderen nog een groot potentieel heeft om verder te groeien.

Nieuws
Gepubliceerd op
17 september 2020

O.a. vragen over de Vlaamse ruimtevaarteconomie, de digitale kloof, corona-steunmaatregelen, het publiceren van een lijst van bedrijven die in het kader van COVID-19 premies hebben aangevraagd en de verklaring van de 'Groep van 10' met betrekking tot het relancebeleid. 

Nieuws
Gepubliceerd op
11 september 2020

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro steun toe aan het bedrijf ECA Group in Oostende. Dat bedrijf bouwt een nieuwe dronefabriek. Het gaan om drones om mijnen te bestrijden. Dankzij nieuwe technologie kunnen zeemijnen vanop afstand gedetecteerd en onschadelijk gemaakt worden. In de nieuwe fabriek zullen 70 mensen tewerkgesteld worden.

Nieuws
 Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector
Gepubliceerd op
9 september 2020

De overheden van Vlaanderen, Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben drie jaar geleden, in september 2017, een trilaterale chemiestrategie opgestart. Op een online event met deelname van de drie bevoegde ministers, onder wie minister Hilde Crevits, werd een tussentijdse balans opgemaakt.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.