Abonneren op RSS - Ondernemende         Economie

Ondernemende Economie

Filter items
Onbepaald
Nieuws
Gepubliceerd op
8 juli 2020

Vlaams minister van Economie, Wetenschap en Innovatie Hilde Crevits kent een subsidie van 242.000 euro toe aan WaterstofNet vzw. Met hun ervaring en expertise is WaterstofNET ideaal geplaatst om Vlaamse bedrijven te ondersteunen in hun waterstofambities. Waterstof staat hoog op de Vlaamse en Europese politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Nieuws
Gepubliceerd op
9 juli 2020

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vragen om uitleg over het aantrekken van buitenlandse start-ups en scale-ups naar Vlaanderen, de hinderpremie en eventuele steunmaatregelen voor FNG.

Nieuws
Tijdelijke hogere steun voor investeringen in medische producten en beschermingsmateriaal
Gepubliceerd op
3 juli 2020

Bedrijven die naar aanleiding van de coronacrisis medische producten en beschermingsmateriaal ontwikkelen, kunnen tijdelijk hogere investeringssteun vragen. De Vlaamse Regering heeft dit op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits goedgekeurd. Het gaat om investeringen die recent gestart zijn, namelijk na 1 juni 2020. Het gaat bijvoorbeeld om geneesmiddelen of beschermende kleding in het belang van de gezondheid en de bescherming op het werk.

Nieuws
Gepubliceerd op
4 juli 2020

Op 1 juli 2020 is het Duits Voorzitterschap van de Raad van de EU van start gegaan voor de komende zes maanden (tot 31 december 2020), met als motto “Together for Europe’s recovery”. Tegelijk startte een nieuw Triovoorzitterschap binnen de Raad (Duitsland – Portugal – Slovenië) voor het komende anderhalf jaar.

Nieuws
Gepubliceerd op
3 juli 2020

O.a. Strategische transformatiesteun Renson Sunprotection-Screens nv in Waregem en tijdelijke uitbreiding Strategische Transformatiesteun (STS).

Nieuws
Gepubliceerd op
3 juli 2020

O.a. geothermie (onderzoek VITO en opportuniteit in mijnschachten) en aanvragen hinderpremie per doelgroep.

Nieuws
Gepubliceerd op
3 juli 2020

O.a. vragen om uitleg over jobverlies bij olieraffinaderij Gunvor, de Vlaamse AI Academie, het dalende inkomen van zelfstandigen, het bevorderen van de verspreiding van kennis en innovatie in de Vlaamse economie en het SERV-advies rond betere data voor het (corona-)beleid.

Nieuws
Gepubliceerd op
26 juni 2020

O.a. subsidie project Drone Port POM West-Vlaanderen en overheidsopdracht ‘Structurele partners ondernemerschap en innovatieversnelling binnen VLAIO Netwerk’.

Nieuws
Gepubliceerd op
26 juni 2020

O.a. project Einstein-telescoop, studie KPMG Smart Cities en website koopinjebuurt.be.
 

Nieuws
Gepubliceerd op
25 juni 2020

O.a. vraag om uitleg over de oprichting van een taskforce Ruimtevaart, de dreigende faillissementen bij handelaars en de kennis bij ondernemers van de uitbreiding van de Winwinlening.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.