Abonneren op RSS - Ondernemende         Economie

Ondernemende Economie

Filter items
Onbepaald
Nieuws
Gepubliceerd op
2 april 2021

O.a. haalbaarheid speerpuntcluster Gepersonaliseerde Geneeskunde, uitrol Digital Experience Labs en stand van zaken programma 'Collectief O&O en Collectieve Kennisverspreiding' (COOCK).

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (2 april 2021)
Gepubliceerd op
2 april 2021

O.a. impulsprogramma Ruimtevaarteconomie, standpuntbepaling 'screeningsmechanisme voor directe buitenlandse investeringen die invloed hebben op onze veiligheidsbelangen en strategische sectoren' en digitale transformatie en innovatie Vlaamse Media.

Nieuws
Gepubliceerd op
1 april 2021

Vraag om uitleg over de kwetsbaarheid van Vlaamse bedrijven inzake cyberveiligheid en over de oproep van economen tot hervormingen op het vlak van onderzoek, ontwikkeling en digitalisering. Daarnaast was er ook een gedachtewisseling over de aanpak van de coronacrisis en de steunmaatregelen voor bedrijven.

Nieuws
Gepubliceerd op
29 maart 2021

Op 22 maart organiseerde het Portugese Voorzitterschap van de Raad van de EU een informele videoconferentie voor de ministers van Concurrentievermogen (Industrie / Interne Markt). Deze verving de informele ministeriële vergadering die normaal zou doorgaan in Portugal op 22 en 23 maart.

Nieuws
Gepubliceerd op
27 maart 2021

Op 25 en 26 maart 2021 kwamen de EU-leiders via videoconferentie bij elkaar om de balans op te maken van de uitrol van de vaccins, en de epidemiologische situatie rond COVID-19 en de gecoördineerde respons op de coronacrisis te bespreken. 

Ook bespraken zij de eengemaakte markt en de digitale agenda.

Nieuws
Gepubliceerd op
26 maart 2021

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het steunpercentage van het Vlaams beschermingsmechanisme voor april opgetrokken van 10 tot 15%. Wie verplicht gesloten blijft, zoals de horeca, kan een beroep doen op het beschermingsmechanisme. Ook ondernemers met minstens 60% omzetverlies kunnen een beroep doen op de verhoogde bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Voor de niet-medische contactberoepen en de niet-essentiële winkels wordt gekeken naar de periode 1 april tot 25 april.

 

Nieuws
Gepubliceerd op
25 maart 2021

Vraag om uitleg over de impact van de coronacrisis op jonge onderzoekers en de impact van dropshipping op de Vlaamse economie.

Nieuws
Gepubliceerd op
26 maart 2021

O.a. werking Brexit helpdesk, stand van zaken post-brexit-veerkrachtsubsidie en economisch onderzoeksrapport KBC (benchmarking Vlaanderen binnen Europa).

Nieuws
Europese octrooiaanvragen: Vlaanderen 11de Europese regio
Gepubliceerd op
16 maart 2021

Vanuit Vlaanderen werden vorig jaar 1580 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EPO). Vlaanderen staat daarmee op nummer elf in de top twintig van Europese regio's voor octrooiaanvragen bij het EPO.

Nieuws
Gepubliceerd op
19 maart 2021

Heropstartlening aan ondernemingen met liquiditeitsproblemen.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.