Abonneren op RSS - Strategisch beleid

Strategisch beleid

Filter items
Onbepaald
Nieuws
Waarborgcapaciteit Gigarant verhoogd tot 3 miljard euro
Gepubliceerd op
1 april 2020

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering de waarborgcapaciteit bij Gigarant verhoogd van 1,5 miljard euro tot 3 miljard euro. Ook worden achtergestelde leningen mogelijk voor KMO’s gefocust op start-ups en scale-ups die hun toekomst voorbereiden en nood hebben aan kapitaal. Hiervoor wordt 250 miljoen euro voorzien.

Nieuws
Compensatiepremie voor ondernemers die zwaar omzetverlies hebben
Gepubliceerd op
1 april 2020

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering beslist dat ook ondernemingen die een groot omzetverlies kennen naar aanleiding van de coronacrisis steun kunnen krijgen. Dat gaat dan om ondernemingen die niet verplicht moeten sluiten, maar (in)direct zware beperkingen ondervinden. Dergelijke ondernemers vinden we in allerlei sectoren zoals in de evenementensector, (para-)medische beroepen, dierenpensions, landbouwsector, dienstenleveranciers of gespecialiseerde voedings- en drankenwinkels zoals een pralinewinkel of wijnhandel. Zij krijgen een compensatiepremie van 3.000 euro om hun verliezen (deels) te compenseren.

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 april 2020)
Gepubliceerd op
6 april 2020

O.a. vervanging regeringsafgevaardigde LRM en imec en Hersamenstelling Hermes beslissingscomité.

Nieuws
Schriftelijke vragen deze week | week 14
Gepubliceerd op
3 april 2020

O.a. gebruik van slimme data en artificiële intelligentie bij VDAB, projecten en initiatieven Smart Cities en werkgelegenheid circulaire economie. 

Nieuws
Gepubliceerd op
1 april 2020

Op 31 maart vond op initiatief van Directeur-Generaal Jean-Eric Paquet, van het Directoraat-Generaal voor Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie (DG RTD), de tweede videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. Dit maal met de focus op het ontwikkelen van een vaccin.

Nieuws
Gepubliceerd op
27 maart 2020

O.a. implementatie aangepaste IWT-richtlijn en evaluatie innovatiesteun.

Nieuws
Gepubliceerd op
23 maart 2020

Beleidsmakers staan vandaag voor wat nu al het ‘twee-curven probleem’ wordt gedoopt: het afvlakken van zowel de besmettingscurve als de recessiecurve via respectievelijk de gezondheids- en de economische politiek. 

Nieuws
Europese ministers vergaderen over economische impact van COVID-19: EU-bedrijven moeten meer zelf PPE- en medische uitrusting produceren
Gepubliceerd op
23 maart 2020

Het Kroatisch Voorzitterschap van de Raad van de EU organiseerde last-minute op vrijdag 20 maart in de namiddag een informele high-level videoconferentie over de impact van COVID-19 op de EU-industrie en interne markt

Nieuws
Gepubliceerd op
20 maart 2020

O.a. goedkeuring nieuw besluit over het toekennen van steun aan ondernemingen die verplicht moeten sluiten door de coronamaatregelen en verbvanging lid Raad van bestuur Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen (FWO).

Nieuws
Gepubliceerd op
18 maart 2020

Op voorstel van Vlaamse minister van Werk en Economie Hilde Crevits wordt het systeem van de crisiswaarborgen voor bedrijven, die hun schulden niet kunnen betalen, door de Vlaamse Regering verder uitgewerkt. Vandaag is beslist de eenmalige premie die normaal 0,5% bedraagt te verlagen tot 0,25%. De waarborgregeling wordt ook uitgebreid.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.