Innovatieve overheidsopdrachten

Nieuws

 • Vooraankondiging tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen

  Vooraankondiging tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen

  7 juli 2017

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) lanceert op woensdag 27 september 2017 zijn tweede oproep voor projectvoorstellen. Bij de lancering van de tweede oproep organiseren we eveneens een infosessie.

 • PIO-kernteam op volle kracht

  23 juni 2017

  An Schrijvers, beleidsadviseur bij VARIO, zal vanaf augustus het team van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) komen versterken. Daarmee komt het PIO-kernteam op volle kracht.

 • Workshop ‘Innovatie via overheidsopdrachten’ (sector Transport en Mobiliteit)

  23 juni 2017

  Op vrijdag 16 juni kwamen (een 100-tal) beleidsmakers, experten en aankopers uit de publieke sector bij elkaar in de Square in Brussel om ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen over het aankopen van innovatieve oplossingen. Zowel grotere Europese, als kleinere nationale cases kwamen aan bod en toonden de mogelijkheden van innovatieve overheidsopdrachten. 

 • Precommercieel aankopen van onderzoeksdiensten verankerd in Vlaamse regelgeving

  Precommercieel aankopen van onderzoeksdiensten verankerd in Vlaamse regelgeving

  23 juni 2017

  Het concept precommercieel aankopen (PCP) werd in de Vlaamse regelgeving nog nergens vermeld. De Vlaamse Regering besliste op 16 juni tot aanpassing van de delegatie van beslissingsbevoegdheden aan de leden van de Vlaamse Regering en aan de hoofden van de departementen en van de intern verzelfstandigde agentschappen.

 • Succesvolle eerste oproep Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)

  Succesvolle eerste oproep Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)

  16 juni 2017

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) zorgt voor begeleiding en cofinanciering van uw innovatieve ideeën. Van 18 april tot 15 juni 2017 liep een eerste oproep voor projectvoorstellen. In totaal werden er 18 aanvragen voor begeleiding en cofinanciering ingediend.

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.