1,2 miljoen euro voor beveiliging bedrijventerreinen

Gepubliceerd op 21 februari 2017

Projectoproep

Op initiatief van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters voorziet de Vlaamse regering 1.200.000 euro voor een open projectoproep om de veiligheid op bedrijventerreinen te verhogen. Daarnaast voorziet het nieuwe kennisnetwerk bedrijventerreinmanagement ook eerstelijnsadvies, informatie en ervaringsuitwisseling.

De Vlaamse Regering ondersteunt bedrijventerreinmanagement en wenst bestaande en nieuwe initiatieven daaromtrent zowel financieel als niet-financieel verder te ondersteunen, inspelend op actuele thema’s en de behoeften van het werkveld.

Zo wordt een nieuwe projectoproep gelanceerd om de algemene veiligheid op bedrijventerreinen te verhogen, aangezien dit op veel terreinen een groot knelpunt is.

Met deze oproep worden projecten beoogd die op een integrale en duurzame manier de veiligheid op bedrijventerreinen gestructureerd aanpakken.

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters:

“De laatste jaren is er vanuit de bedrijventerreinverenigingen en –beheerders een grote vraag naar mogelijke steun voor acties rond beveiliging. Met deze oproep wil de Vlaamse overheid tegemoet komen aan acute en permanente problemen op vlak van onveiligheid op bedrijventerreinen."

"Het verhogen van de veiligheid is immers van groot belang voor het realiseren van goed functionerende, duurzame en attractieve bedrijventerreinen. We stellen met het Agentschap Innoveren & Ondernemen dan ook graag 1,2 miljoen euro ter beschikking voor goede projecten.”

Deadline

Deze projectoproep wordt georganiseerd door het Agentschap Innoveren & Ondernemen en is gericht tot bedrijventerreinverenigingen, beheerders van bedrijventerreinen en lokale besturen.

Projectaanvragen kunnen worden ingediend tot ten laatste 31 mei 2017.

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.