Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (5 mei 2017)

Gepubliceerd op 05 mei 2017

Economie

Toekenning ecologiepremie aan BeauVent cvba in Diksmuide

De Vlaamse Regering kent 1 miljoen euro ecologiepremie toe aan BeauVent cvba in Diksmuide. De coöperatie BeauVent werd opgericht in 2000 met als doel het stimuleren van groene energie en rationeel energieverbruik. Om dit doel te realiseren verzamelt BeauVent fondsen om investeringsprojecten te realiseren in windenergie, zonnepanelen, biomassa en energie-efficiënte toepassingen zoals warmtekrachtkoppeling en warmtenetten. BeauVent wenst te investeren in een warmtenet in Oostende dat grotendeels gelegen is in industriegebied.

Opleidingsfonds dienstencheques: verdeelsleutel budget

Het opleidingsfonds dienstencheques (OFDC) heeft tot doel de opleidingsgraad van de dienstencheque-werknemers te verhogen. De erkende dienstencheque-onderneming die één of meer goedgekeurde opleidingen organiseert voor haar personeel, kan bij het OFDC de opleidingskosten gedeeltelijk terugbetaald krijgen. Het secretariaat van het OFDC kent jaarlijks een opleidingsbudget toe aan elke erkende dienstencheque-onderneming. Het toegekende budget wordt berekend op basis van het aantal ingediende cheques in het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor het opleidingsbudget wordt goedgekeurd. De Vlaamse Regering wijzigt nu, na advies van de Raad van State, definitief het koninklijk besluit over het opleidingsfonds dienstencheques. Voor het jaar 2017 wordt voorgesteld om het budget van het Vlaams opleidingsfonds te verdelen over de maatschappelijke zetels van alle actieve dienstencheque-ondernemingen in België die een minimum aantal aan Vlaamse cheques hebben ingediend in het vorige kalenderjaar. Er wordt geen minimumbudget van 1000 euro meer toegekend en er wordt enkel nog een opleidingsbudget toegekend aan een dienstencheque-onderneming die minimum 2000 Vlaamse dienstencheques indiende in het afgelopen kalenderjaar. Deze hervorming impliceert dat de woonplaats van de gebruiker het aanknopingspunt wordt voor de middelen van het Vlaams opleidingsfonds dienstencheques. Belangrijk is dat ook de andere gewesten (Brussels en Wallonië) hetzelfde aanknopingspunt wensen te hanteren vanaf 2017. 

Rechtspositie personeel VDAB: wijziging

De Vlaamse Regering besliste op 18 november 2016 om zes personeelsleden van de SERV over te dragen aan de VDAB. Omdat deze personeelsleden een specifieke graad en salarisschaal hebben en een extra toelage krijgen, moeten deze verworven rechten worden opgenomen in de agentschapsspecifieke regeling van de rechtspositie van het personeel van VDAB (het ASB). Na onderhandelingen, en na advies van de Raad van State, wijzigt de Vlaamse Regering daarvoor definitief het ASB, voor de overdracht van personeelsleden van de SERV naar de VDAB. 

Wetenschap

-

Innovatie

-

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.