Horizon 2020: eerste monitoring rapport

Gepubliceerd op 18 april 2016

EU-kaderprogramma

Horizon 2020 is het EU-Kaderprogramma voor de financiering van onderzoek en innovatie voor de periode 2014-2020.

Het brengt de opvolgers van huidige Europese onderzoek- en innovatieprogramma’s, zoals het Zevende Kaderprogramma, CIP en EIT, samen in één programma. Dit programma is het belangrijkste financieringsinstrument voor onderzoek.

Het EU budget hiervoor is begroot op 80 miljard euro die ter beschikking worden gesteld van  onderzoeksinstellingen, universiteiten, en innoverende particuliere ondernemingen en kleine bedrijven via een aantal subsidieprogramma's.

Eerste rapport

De Europese Commissie publiceerde onlangs het eerste monitoring rapport van Horizon 2020. Het rapport bevat een hele reeks gegevens over  Horizon 2020, onder andere met betrekking tot de Key Performance Indicators, implementatie (bvb. time to grant) en deelname, de horizontale issues, activiteiten EIT etc.

De lijst van top-deelnemers aan Horizon 2020 vind je hieronder.

 Horizon 2020 Monitoring report 2014 - top deelnemers

 

 

(function () { var e = document.createElement('script'); e.type = 'text/javascript'; e.async = true; e.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https' : 'http') + '://btn.createsend1.com/js/sb.min.js?v=3'; e.className = 'createsend-script'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(e, s); })();

 

Monica Van Langenhove
Communicatiemedewerker
Staf

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.