O&O-besluit: drie nieuwe besluiten ter vervanging definitief goedgekeurd

Gepubliceerd op 15 mei 2017

De Vlaamse Regering keurt na adviezen van de SERV, van het beslissingscomité bij het Hermesfonds en van de Raad van State, definitief de drie nieuwe besluiten goed die het O&O-besluit vervangen.

Steun aan ondernemingen voor projecten van onderzoek en ontwikkeling (O&O) wordt toegekend op basis van het O&O-besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008.

Dit besluit omvat staatssteun en werd na een formele aanmelding bij de Europese Commissie in overeenstemming met de interne markt verklaard. Deze goedkeuring door Europa eindigt op 5 oktober 2017.

Daarom keurt de Vlaamse Regering nu, na aviezen van de SERV, van het beslissingscomité bij het Hermesfonds en van de Raad van State, definitief drie nieuwe besluiten goed ter vervanging van het O&O-besluit:

  • regeling van steun aan ondernemingen voor onderzoek en ontwikkeling met een kennisintensief karakter in Vlaanderen;
  • regeling van steun aan ondernemingen voor ontwikkeling en innovatie in Vlaanderen;
  • en regeling van steun aan ondernemingen voor onderzoeksprojecten met het oog op de uitvoering van (post)doctoraatsonderzoek in samenwerking met onderzoeksorganisaties in Vlaanderen.

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.