Universiteit van de Verenigde Naties opent Campus Brugge

Gepubliceerd op 09 februari 2017

Universiteit van de Verenigde Naties

De Universiteit van de Verenigde Naties opent een campus in de West-Vlaamse provinciehoofdstad Brugge.

Dat gebeurde donderdag feestelijk met een academische zitting in het Gotische Zaal van het Brugse stadhuis.

Vlaamse overheid 

Er waren al 13 onderzoeks- en trainingsinstuten in twaalf landen, waaronder één gesitueerd in Brugge, maar de Vlaamse overheid vroeg in 2016 alle Vlaamse universiteiten naar de mogelijkheid om de Brugse afdeling van de Universiteit van de Verenigde Naties te betrekken in hun academische werking.

Na gesprekken tussen de betrokken instellingen, werd het gezamenlijk voorstel van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel door een internationale jury geselecteerd en dus komt er een Brugse afdeling.

Het departement EWI was nauw betrokken bij dit proces door het opnemen van de rol als facilitator bij de onderhandelingen en bij het opstellen van de 5-jarige samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse Overheid, de universiteiten en UNU-CRIS.

In Brugge wordt gefocust op onderzoek naar regionale integratieprocessen en de rol van regionalisering in de huidige geglobaliseerde wereld (UNU-CRIS / Comparative Regional Integration Studies) met steun van de UGent,de VUB en de Vlaamse Overheid.

Press Release: Ghent University and Vrije Universiteit Brussel lend their support to #UNUCRIS #Bruges https://t.co/HbhLG6QANI pic.twitter.com/wIDHWKf5XT

— UNU-CRIS (@UNUCRIS) January 30, 2017

Denktank

De universiteit van de Verenigde Naties (UNU) is een globale denktank en postuniversitaire onderwijsorganisatie met het hoofdkantoor in Japan.

De missie van UNU is om bij te dragen in de aanpak van globale uitdagingen met betrekking tot menselijk ontwikkeling, veiligheid en welvaart. 

(function () { var e = document.createElement('script'); e.type = 'text/javascript'; e.async = true; e.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https' : 'http') + '://btn.createsend1.com/js/sb.min.js?v=3'; e.className = 'createsend-script'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(e, s); })();

 

 

Celebration of the new partnership between UNU-CRIS, VUB and UGent with Rectors David Malone, Caroline Pauwels and Anne De Paepe. #UN #Brugge

Een foto die is geplaatst door Carmen Mazijn (@carmen.bxl) op 9 Feb 2017 om 7:40 PST

 

Dit kan je ook interesseren

12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.
05 april 2024

Industrieel beleid: Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en Duitsland bespreken gezamenlijke Europese uitdagingen

De toekomst van het Europees industrieel beleid stond centraal op de eerste informele meeting van de leidende ambtenaren van de diverse ministeries voor economische zaken.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.