Vlaamse Regering investeert één miljoen euro in warmtenet Oostende

Gepubliceerd op 08 mei 2017

De Vlaamse Regering zal een miljoen euro investeren in een warmtenet op de industriezone Plassendale. Dat bedrag wordt toegekend aan een project van de Oostendse energiecoöperatie BeauVent. Dat is beslist op de ministerraad vrijdag, op voorstel van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters.

De financiële steun voor het warmtenet komt uit het Vlaamse Hermesfonds, een fonds voor flankerend economisch beleid. Het totale project zou 5,9 miljoen euro bedragen. Het project wordt in verschillende fasen uitgerold, in een eerste fase gaat het over een lengte van 4,5 km.

Een warmtenet verwarmt op basis van restwarmte. In dit geval gebruikt de energiecoöperatie in eerste instantie restwarmte van onder meer Biostoom en de afvalintercommunale IVOO.

Het totale afzetpotentieel bedraagt ongeveer 15 Gigawatt. Het warmtenet wordt nog dit jaar aangelegd. De eerste leveringen zouden al vanaf oktober 2017 beginnen.

Belangrijk is dat burgercoöperanten mee kunnen investeren in BeauVent, wat het draagvlak vergroot.

(Bron: Belga)

Video WTV / Focus

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.