Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  18 april 2018

  Op 6 februari 2018 ontving VARIO een vraag om advies van Vlaams minister Philippe Muyters over de wenselijkheid van een actualisering van de omzendbrief 1994 m.b.t. steun aan onderzoeksprojecten met een mogelijke militaire affiniteit, de zgn. richtlijn Van den Brande. Na grondig onderzoek van de problematiek in een internationale context kwam VARIO tot de conclusie dat een actualisering nodig was.

 • Nieuws
  Nieuwe campagne gaat op zoek vragen van Vlaming voor de wetenschap
  Gepubliceerd op
  17 april 2018

  Op welke vragen wil de Vlaming dat de wetenschap een antwoord biedt? Dat is het uitgangspunt van de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’. Tot en met 27 mei kan elke Vlaming zijn prangende vraag indienen. Uit alle vragen wordt later dit jaar een heuse Vlaamse Wetenschapsagenda gedistilleerd.

 • Nieuws
  Nood aan strategisch plan rond artificiële intelligentie in Vlaanderen (KVAB)
  Gepubliceerd op
  16 april 2018

  Er is in Vlaanderen nood aan een strategisch plan rond artificiële intelligentie (AI). Dat is een van de aanbevelingen van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) in een standpuntnota over AI en de toekomst ervan. "AI kan een positieve kracht zijn in een maatschappij, als de nodige maatregelen worden genomen om onderzoek, ontwikkeling en kennis breed te verspreiden", zegt co-auteur prof. em. Luc Steels.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  16 april 2018

  De beleidsmedewerker werkt o.a. mee aan de verdere uitbouw van het Vlaams economisch beleid, bouwt specifiek een inhoudelijke expertise op met betrekking tot de digitalisering van de economie en volgt de actuele technologische tendensen op het vlak van digitalisering die van invloed zijn op de Vlaamse economie. Heb je interesse in deze functie? Solliciteer ten laatste op 27 april 2018 ‘s avonds.

 • Nieuws
  "Het internet. Ook uw zaak": van sensibilisering naar actie
  Gepubliceerd op
  16 april 2018

  Vandaag heeft Vlaams minister van Economie Philippe Muyters de aftrap gegeven van fase 2 van de e-commercecampagne “Het Internet. Ook uw zaak”. In deze fase ligt de focus op het aanzetten tot actie. De campagne moet lokale handelaars de nodige praktische kennis en ervaring geven om ook gebruik te maken van het potentieel van e-commerce.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  16 april 2018

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen - week 12/13/14
  Gepubliceerd op
  8 april 2018

  O.a. Vlaamse deelname aan geplande Europese supercomputerinfrastructuur, evaluatie innovatiemandaten, rekrutering buitenlandse ingenieurs door VDAB en testtraject E313 voor zelfrijdende wagens.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  6 april 2018

  De Europese Onderzoeksraad (ERC) heeft beurzen toegekend aan zeven wetenschappers die verbonden zijn aan Vlaamse instellingen. De 'Advanced Grant' voor gevestigde wetenschappers is de meest prestigieuze onderzoeksbeurs die door ERC wordt toegekend. 

 • Nieuws
  Blauwe Cluster: Vlaanderen zet in op Noordzee met nieuwe speerpuntcluster
  Gepubliceerd op
  5 april 2018

  Vlaanderen krijgt er een nieuwe 'speerpuntcluster' bij. De 'Blauwe Cluster' focust op innovatieve en duurzame projecten in de Noordzee, zoals drijvende zonnepanelen, de algenkweek of een betere bescherming van de kust.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  5 april 2018

  Belanghebbenden kregen onlangs de kans om via een bevraging hun opinie over het concept van “missies” kenbaar te maken aan de Europese Commissie. Samen met de belanghebbenden, verenigd in werkgroep 1 van het Vlaams Europaplatform, heeft het Departement EWI een kort standpunt opgesteld en meer gedetailleerde criteria voorgesteld om missies te selecteren. Dit nieuwe standpunt sluit aan bij en is een verdieping van het eerder opgestelde Vlaamse standpunt over het negende Europees Kaderprogramma in het algemeen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Laatste tweets