Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  15 januari 2019

  Een nieuw jaar. Een nieuw initiatief. Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar een breed publiek.

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen deze week | week 2
  Gepubliceerd op
  13 januari 2019

  O.a. vragen en antwoorden over Actieplan Gaming, Flanders Future Techfund en uitrol digitaal loket voor ondernemers.

 • Nieuws
  Kenniscentrum Citizen Science presenteert zich aan het grote publiek
  Gepubliceerd op
  13 januari 2019

  Het kenniscentrum Citizen Science draait al een tijdje op volle toeren. Tijd voor een officiële naam, een nieuwe website en verschillende nieuwe burgerwetenschapsprojecten. En vooral: een voorstelling aan het grote publiek.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (11 januari 2019)
  Gepubliceerd op
  11 januari 2019

  O.a. brownfieldconvenanten.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  11 januari 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Steeds meer studenten halen hun doctoraat
  Gepubliceerd op
  8 januari 2019

  Vlaamse doctoraatsstudenten brengen steeds vaker hun project tot een goed einde. Vandaag dienen zeven op de tien hun proefschrift ook effectief in. Achttien jaar eerder slaagde nog minder dan de helft. Dat blijkt uit gegevens van onderzoekscentrum Ecoom.

 • Nieuws
  Vlaams Parlement stemt in met historische begrotingsopstap van 280 mio € in 2019 voor beleidsdomein EWI
  Gepubliceerd op
  7 januari 2019

  Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2018, op 20 december, stemde het Vlaams Parlement onder impuls van onze voogdijminister, Philippe Muyters, in met de historische recurrente begrotingsopstap van 280 mio € in 2019. Na de opstappen van respectievelijk 20 mio €, 5 mio € en 195 mio € in 2015, 2016 en 2017 willigt minister Muyters met deze extra 280 mio € de belofte in om in de legislatuur 2014-2019 maar liefst 500 mio € extra kredieten ten voorzien voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie.

 • Nieuws
  Gepersonaliseerde Geneeskunde: nieuw project moet Europese regio's ondersteunen bij toepassing en invoering
  Gepubliceerd op
  4 januari 2019

  Om de ontwikkelingen op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde te stimuleren en de opname in alle Europese regio's - inclusief dunbevolkte en afgelegen regio's- te ondersteunen, heeft de EU onlangs een coördinatie- en ondersteuningsactie (SAPHIRe) goedgekeurd. SAPHIRe startte op 1 december 2018 en wordt gecoördineerd door het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid.

 • Nieuws
  4 miljoen euro voor 10 nieuwe industrie 4.0-proeftuinen
  Gepubliceerd op
  4 januari 2019

  De Vlaamse overheid investeert ruim 4 miljoen euro in tien nieuwe industrie 4.0-proeftuinen voor maakbedrijven. In 2017 investeerde ze nog 3,5 miljoen euro in zeven industrie 4.0-proeftuinen. Een jaar later draaien deze proeftuinen op volle toeren en leveren ze gerichte diensten aan een breed scala van Vlaamse bedrijven.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  21 december 2018

  O.a. bijkomende investering van 7,5 miljoen euro aan de Vlaamse deelname aan internationale onderzoeksinfrastructuren via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen, subsidies voor regeneratieve geneeskunde, steun VVSG voor Overlegtafels Economie en Smart Cities, herverdelingsbesluit middelen Plantentuin Meise en convenant met Flanders Technology International

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.