Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Schriftelijke vragen 2017 - week 50
  Gepubliceerd op
  15 december 2017

  O.a. oproep interclusterprojecten, LA-trajecten en discripantie cijfers O&O-uitgaven 2014.

 • Nieuws
  Brexit: FIT lanceert vernieuwd meldpunt
  Gepubliceerd op
  14 december 2017

  Flanders Investment and Trade (FIT) heeft een vernieuwd meldpunt voor de Brexit ontwikkeld. Het gaat om een website met praktische informatie voor bedrijven over bijvoorbeeld douaneformaliteiten en vergunningen.

 • Nieuws
  Eerste steen van dronecampus gelegd
  Gepubliceerd op
  13 december 2017

  In Sint-Truiden is de eerste steen gelegd van Droneport, een campus waar bedrijven in de dronesector zich kunnen settelen. De bedrijven zullen in drie afgebakende vliegzones hun drones kunnen testen op hoogten die normaal niet toegelaten zijn. Begin 2019 moet Droneport de deuren openen.

 • Nieuws
  Oproep 'Citizen Science'
  Gepubliceerd op
  11 december 2017

  Citizen Science, of ‘burgerwetenschap’ in het Nederlands, is een belangrijke ontwikkeling in wetenschapsland. Hierbij kunnen burgers ongeacht hun achtergrond meewerken aan wetenschappelijke projecten. Minister Muyters lanceert nu een oproep voor Citizen Science projecten en trekt hiervoor 1 miljoen euro uit.   

 • Nieuws
  Het hefboomeffect van Screen Flanders
  Gepubliceerd op
  11 december 2017

  Via Screen Flanders ondersteunt de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse gewest spenderen. Sinds de start van het programma midden 2012, genereerde 1 euro investering door Screen Flanders 4,93 euro audiovisuele uitgaven in het Vlaams Gewest. Dit blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan minister Muyters.

 • Nieuws
  Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan regeling cofinanciering onderzoek en ontwikkeling in kader van overheidsopdrachten
  Gepubliceerd op
  10 december 2017

  Het ‘Programma Innovatieve Overheidsopdrachten’ stimuleert onder meer 'precommercieel innovatief aankopen', waarbij onderzoek- en ontwikkelingsdiensten worden aangekocht door de overheid om tot nieuwe oplossingen te komen. De Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan de regeling van cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten. Over dit besluit wordt nog het advies ingewonnen van de Raad van State. 

 • Nieuws
  Citizen Science: Vlaamse Regering keurt lancering oproep tot indienen projectvoorstellen goed
  Gepubliceerd op
  10 december 2017

  In Vlaanderen blijkt de kennis en expertise over Citizen Science eerder gering en verspreid. Om dit verder uit te bouwen, keurt de Vlaamse Regering nu de lancering van de oproep voor 'Citizen Science' goed. Voor de eerste oproep Citizens Science projecten wordt 1 miljoen euro voorzien. De minister bevoegd voor Werk, Economie, Innovatie en Sport zal deze beslissing verder uitvoeren.

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen 2017 - week 49
  Gepubliceerd op
  9 december 2017

  O.a. Screen Flanders en SPRINT-, VIS- en TETRA-projecten.

 • Nieuws
  EU-nieuws
  Gepubliceerd op
  8 december 2017

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (8 december 2017)
  Gepubliceerd op
  8 december 2017

  O.a. regeling cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten en Citizen Science: goedkeuring lancering oproep tot indienen projectvoorstellen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Laatste tweets

Evenementen

Er zijn geen geplande evenementen.