Nieuws

Filter items
 • Nieuws
  Economische groei in Vlaanderen blijft volgende jaren hoger dan in Wallonië en Brussel
  Gepubliceerd op
  15 juli 2019

  De economische groei in Vlaanderen blijft ook de volgende jaren hoger dan die in Wallonië of in Brussel. Dat blijkt uit de regionale vooruitzichten van het Planbureau. Voor de periode 2018-2020 verwacht men een groei van 1,6 procent per jaar in Vlaanderen, tegen 1,2 pct in Wallonië en 0,9 pct in Brussel. Voor de periode 2021-2024 gaat het respectievelijk om gemiddeld 1,4 pct, 1,2 pct en 0,9 pct groei per jaar.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  15 juli 2019

  De Europese Commissie maakte vorige week de nieuwe voorstellen van wetteksten bekend voor het EIT, het Europees Instituut voor innovatie en technologie, die het in lijn brengen met Horizon Europa. De Commissie stelt een toename van de middelen van het EIT voor tot 3 miljard euro (een stijging van 600 miljoen euro – of 25% – ten opzichte van de huidige strategische innovatieagenda 2014-2020). Daarmee zal het EIT de activiteiten van bestaande en nieuwe kennis- en innovatiegemeenschappen financieren en de innovatiecapaciteit van 750 instellingen voor hoger onderwijs ondersteunen.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  8 juli 2019

  In een nieuw rapport doet de OESO zeven beleidssuggesties om de dalende productiviteit te keren: o.a. door het Belgische fiscale ondersteuningssyteem voor R&D bij bedrijven effectiever te maken en door de investeringen in universiteiten te verhogen.

 • Nieuws
  Nieuwe campus voor VLIZ en ILVO op Oosteroever Oostende
  Gepubliceerd op
  8 juli 2019

  Onder de naam InnovOcean Campus zullen het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee), haar projectpartners, en de Oostendse vestiging van het ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) op de Oosteroever in Oostende een nieuw gemeenschappelijk complex gaan betrekken. De bevoegde ministers Muyters en Van den Heuvel tekenden daarvoor vandaag in Brussel de overeenkomst.

 • Nieuws
  Recordaantal meisjes kiest voor wetenschappen en techniek
  Gepubliceerd op
  8 juli 2019

  Nog nooit hebben zoveel Vlaamse meisjes in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs voor een STEM-opleiding gekozen. Wetenschappen en techniek zijn ook in het hoger onderwijs populairder: in de academische bachelors benadert het aandeel vrouwen intussen de 40 procent.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  8 juli 2019

  Tijdens een informele vergadering voor de ministers bevoegd voor Concurrentievermogen (luiken Onderzoek en Interne Markt & Industrie) lanceerder Commissaris Moedas officieel het werk rond de Missies. Hij kondigde de voorzitters van de vijf Missieraden aan, die concrete doelstellingen en een tijdsplan voor elke missie moeten voorstellen tegen eind 2019.

 • Nieuws
  Vlaams Onderzoeksprogramma Artificiële Intelligentie goedgekeurd
  Gepubliceerd op
  1 juli 2019

  Op 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie (AI) goed. Daarin werd een Vlaamse AI-beleidsagenda voorgesteld, bestaande uit drie complementaire delen. Voor de uitvoering van het eerste luik kent de Vlaamse Regering nu een subsidie toe voor een bedrag van maximaal 6 miljoen euro.

 • Nieuws
  Halen 3% O&O-norm in Vlaanderen in zicht
  Gepubliceerd op
  1 juli 2019

  De ‘3%-nota 2019’ van ECOOM en het Departement EWI leert dat het Vlaams Gewest in 2017 2,89% van het regionaal bbp besteedde aan O&O. De magische 3%-doelstelling komt daarbij kortbij.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  28 juni 2019

  O.a. subsidie voor het Onderzoeksprogramma AI Vlaanderen en strategische ecologie- en transformatiesteun.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  28 juni 2019

  De Europese Commissie lanceert een online openbare raadpleging waarbij het brede publiek bevraagd wordt naar de voor hen belangrijkste maatschappelijke uitdagingen die Europa samen met de lidstaten moet aanpakken. Waar moet het Europees Onderzoeks- en Innovatieprogramma ‘Horizon Europa’ zich met andere woorden op focussen om het dagdagelijkse leven van alle burgers van de EU en daarbuiten te verbeteren?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.