TETRA

Filter items

Het programma voor de bevordering van technologietransfer en onderzoek door instellingen van hoger onderwijs (TETRA) streeft naar de versterking van de relatie onderwijs-onderzoek en naar de stimulering van de (technologiegedreven) kennistransfer tussen (vooral) de hogescholen en de economische actoren (vooral KMO's).

De middelen worden niet rechtstreeks overgemaakt aan de instellingen, maar verdeeld op basis van onderlinge concurrentie. De nadruk bij TETRA ligt op het verkennen, vertalen en verspreiden van bestaande technologieën. Voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën of fundamenteel onderzoek zijn andere programma's beschikbaar (cf. SBO, FWO,...).

Projecten mogen zich niet toespitsen op de noden van één enkel bedrijf. TETRA is een soort van generiek onderzoek, waarbij de resultaten van het project eigendom zijn van de onderzoeksinstellingen, maar de leden van de geïnstalleerde gebruikerscommissie wel als eerste toegang hebben tot de resultaten. Het project kan zowel economische als maatschappelijke doelen nastreven, maar wel telkens met een technologische component.

TETRA wordt beheerd door het IWT en kon in 2015 rekenen op 10,349 miljoen euro budget.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens