and& festival

Filter items
Evenement
woensdag 6 mei 2020 - 08:00 tot zaterdag 9 mei 2020 - 18:00

Innovatiefestival

Van 6 tot 9 mei vindt in Leuven het and& festival plaats.

Dit innovatiefestival wil het debat aangaan over hoe we de nieuwe uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, kunnen rijmen met baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen en razendsnelle technologische ontwikkeling.

Naast een conferentie krijgt Leuven tijdens and& ook een kunsttentoonstelling, een avant-garde muziekprogramma, technologiebeurs, ondernemerstop en een belevingsfestival voor kinderen.

20.000 bezoekers

Op dit tweejaarlijkse festival zullen meer dan 150 nationale en internationale visionaire denkers, ondernemers, artiesten en academici vier dagen lang ruim 20.000 bezoekers inspireren.

Klinkende namen als Jimmy Wales, Amerikaans internetondernemer en mede-oprichter van Wikipedia, Erika Cheung, ethische onderneemster die als klokkenluider mee voor de ondergang zorgde van Theranos, het door schandalen geplaagde Amerikaanse bloedtestbedrijf, en Uri Levine, co-founder van Waze zullen er hun licht laten schijnen op de toekomst van onze digitale samenleving. 

Dr. Alexandra Daisy Ginsberg komt ook langs voor een talk. Deze Britse kunstenares bevindt zich met haar werk op het snijvlak van wetenschap, technologie, natuur en design. Chris Messina, technologie-evangelist en uitvinder van de hashtag neemt deel aan het programma. Ook Indiase digitaal anthropologiste Dr. Prof. Payal Arora, die al twintig jaar het digitale leven van mensen buiten het Westen bestudeert, zal een keynote presenteren.

>> Ontdek hier de rest van de line-up op andleuven.com

And& is een initiatief van Leuven MindGate, een samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen als KU Leuven, onderzoeksinstituten als Imec en UZ, ondernemingen en de Stad Leuven om het Leuvens ecosysteem internationaal op de kaart te zetten.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Meer nieuws

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (21 februari 2020)

  21 februari 2020

  o.a. goedkeuring visienota Green Deal en vervanging lid Raad van bestuur Technopolis nv en Flanders Technology International vzw (F.T.I vzw).

 • EU-nieuws deze week |

  EU-nieuws deze week | 10 - 14 februari 2020

  14 februari 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (14 februari 2020)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (14 februari 2020)

  14 februari 2020

  Vervanging regeringsafgevaardigde en voordracht bestuurder VITO.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (13 februari 2020)

  13 februari 2020

  O.a. vraag om uitleg over het OESO-landenrapport over België,  het sensibiliseren van ondernemers in het kader van de brexit en de projectoproep voor 'City of Things'.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 7

  Schriftelijke vragen deze week | week 7

  13 februari 2020

  O.a. cyberveiligheid uitrol toekomstig 5G-netwerk en evolutie innovatiesteun.