Hoe stel je een plan voor gendergelijkheid op voor Horizon Europe?

Filter items
Evenement
donderdag 20 mei 2021 - 10:00 tot 11:15

Algemeen

Op 20 mei organiseren NCP Flanders, NCP Federal BE, NCP FNRS en NCP Brussel een infosessie over gendergelijkheidsplannen in Horizon Europe.

In het kader van Horizon Europe zullen gendergelijkheidsplannen geleidelijk worden ingevoerd als een nieuw ontvankelijkheidscriterium voor overheidsinstanties, onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs (met inbegrip van private onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs) die een aanvraag voor het programma indienen (Horizon Europe General Annexes draft, p.12-13).

Deze infosessie is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen over dit nieuwe ontvankelijkheidscriterium.

Wat is een plan voor gendergelijkheid (GEP), wat zijn de verplichte bepalingen, wat is de structuur van een GEP, wat zijn de bestreken gebieden en mogelijke voorbeelden van GEP's?

Programma

10.00 Inleiding

10.05 Plannen voor gendergelijkheid in het kader van Horizon Europe door dr. Anne Pépin, senior beleidsmedewerker, DG Onderzoek & Innovatie (R&I) cel D4-Democratie & Europese waarden - Sector Gender

10.45 Vragen en antwoorden

11.15 Afsluiting

Inschrijven

Omwille van de maatregelen in verband met de covid-19 pandemie is deze infosessie volledig virtueel. Deelname aan dit webinar is gratis en staat open voor elk personeelslid van een Belgische organisatie, in het bijzonder voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor het genderbeleid.

Inschrijven is verplicht en kan tot 19 mei. U hebt de mogelijkheid om in dit stadium al uw vragen te stellen via het inschrijvingsformulier. Het webinar zal in het Engels plaatsvinden.

>> Alle verdere info en inschrijven via de eventwebsite 

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Meer nieuws

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (16 september 2021)

  16 september 2021

  O.a. beleids- en begrotingstoelichting Economie, Wetenschap en Innovatie, gedachtewisseling over de stand van zaken van de aanpak van de coronacrisis en vraag om uitleg over de inzet van de ESA-middelen en de Vlaamse investeringen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (10 september 2021)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (10 september 2021)

  10 september 2021

  O.a. gigarantwaarborg verlengd van 8 tot 15 jaar, vervolgmaatregelen Vlaams Beschermingsmechanisme voor ondernemingen die een omzetdaling hebben ten gevolge van de coronavirusmaatregelen en digibanken.

 • Vlaams beschermingsmechanisme loopt ten einde

  10 september 2021

  Eind september loopt het Vlaams beschermingsmechanisme af. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Voor de maanden juli, augustus en september is er nog gerichte steun aan sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronamaatregelen. Hotels, discotheken, dancings, feestzalen, een beperkte groep ondernemingen in de eventsector en ook reisbureaus, reisorganisatoren en autocarondernemingen zullen een beroep kunnen doen op het Vlaams beschermingsmechanisme.

 • EU-nieuws deze week | 1 - 10 september 2021

  10 september 2021

  https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/nl/ip_21_4610Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • EU-Commissaris Sinkevičius benadrukt belang van blauwe economie tijdens bezoek aan Oostende

  6 september 2021

  EU-Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius maakte tijdens een bezoek aan Oostende nader kennis maken met een aantal lokale initiatieven binnen de duurzame blauwe economie. "Vlaanderen bewijst dat een duurzame blauwe economie niet enkel een concept op papier is, maar een steeds tastbaardere realiteit, die ons zal helpen om de doelstellingen van de Europese Green Deal te realiseren.”