Horizon Europa

Filter items
Evenement
woensdag 14 oktober 2020 - 14:00 tot 15:30

Online infosessie

De onderhandelingen over Horizon Europa (HEU), het negende Europees Kaderprogramma voor O&I dat van start gaat in 2021, zitten in een eindfase.

Om je de meest actuele informatie van onze specialisten ter zake te bezorgen, organiseren we op woensdag 14 oktober (van 14u tot 15u30) een online infosessie.

Stand van zaken

Eind september vindt de Raad Concurrentievermogen (luik Onderzoek) plaats waar een akkoord verwacht wordt over de resterende bepalingen van HEU. Daarnaast is er in juli een akkoord bereikt op Raadsniveau wat het Meerjarig Financieel Kader betreft en lopen momenteel de gesprekken met het Europees Parlement.

Het strategisch plannings- en coördinatieproces loopt: het Strategisch Plan – dat een significant onderdeel is van dit proces en de aanloop is naar de uiteindelijke werkprogramma’s – krijgt vorm, de Europese partnerschappen en missies worden voorbereid, het ‘Forum for R&I partnerships’ is uit de startblokken geschoten en de schaduw programmacomités zijn allen up-and-running. Vooraleer Horizon Europa dan ook écht start, krijg je over dit alles in oktober de allerlaatste stand van zaken.

Wie behartigt jouw belangen? 

Niet onbelangrijk: jouw rol als belanghebbende in dit hele proces.

Wie behartigt jouw belangen, zowel op intra-Belgisch als op het Europees niveau? Op welke manier word je betrokken en kan je input leveren? Hoe werkt het EU-platform, wat zijn de afspraken tussen de PC-vertegenwoordiger en de belanghebbenden, hoe verloopt de intra-Belgische samenwerking en wat houdt de werking van NCP Flanders in?

Al deze vragen worden beantwoord op de infosessie van 14 oktober.

Ook komt het Digital Europe Programme (DEP) aan bod en zullen we dieper ingaan op de beoogde synergieën tussen DEP en HEU.

Hoe deelnemen?

Om deel te nemen schrijf je je in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Een week voor het evenement bezorgen we je de deelnamelink voor het event van 14 oktober en een aantal inhoudelijke presentaties om de infosessie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Vragen?

Heb je vragen, dan kun je ons deze bezorgen via het inschrijfformulier.

Ben je al ingeschreven, dan kun je je vragen mailen naar stephanie.agten@vlaanderen.be  Vragen die ons vóór 12 oktober 17u bereiken, worden beantwoord tijdens de infosessie. Vragen die we erna ontvangen, beantwoorden we via mail.

Inschrijfformulier

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Stephanie Agten

Afdeling Strategie en Coördinatie
Beleidsmedewerker
02 553 07 28