Stedelijke luchtkwaliteit

Filter items
Evenement
dinsdag 29 januari 2019 - 11:30 tot 13:30

W[eet]enschap

Een nieuw jaar. Een nieuw initiatief.

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar een breed publiek.

Geïnteresseerden kunnen over de middag genieten van een broodjeslunch aangeboden door het Departement EWI, gevolgd door een interessante “talk” door een onderzoeker van één van de vier onderzoekscentra.

Met dit initiatief willen we hun resultaten, onderzoeken en initiatieven in de kijker zetten en de dialoog tussen wetenschap en geïnteresseerde burgers - al of niet medewerker van de Vlaamse overheid – stimuleren.

Stijn Janssen (VITO) bijt deze maand de spits af met het onderzoek naar “Stedelijke luchtkwaliteit”.  

Hij neemt je in deze lunchtalk mee langs o.a. de recente CurieuzeNeuzen meetcampagne, hoe deze de Vlaamse bevolking bewust maakte van het luchtkwaliteitsprobleem en hoe de data vervolgens de bestaande  luchtkwaliteitsmodellen nog beter maken. Hij vertelt hoe deze modellen werden ingezet door Intendant Alexander D’Hooghe om overheid en actiegroepen op basis van wetenschappelijke feiten te laten samen werken aan een overkappingsscenario voor de Antwerpse Ring. En hij neemt je ook mee naar het buitenland waar VITO de Vlaamse luchtkwaliteitsexpertise inzet in verschillende Centraal en Oost-Europese landen en zelfs nog verder in China en India. Luchtkwaliteitsexpertise als Vlaamse export, om de lucht overal wat properder te maken.

Bekijk hier de presentatie:

 

Datum: dinsdag 29 januari, 12u30 – 13u20

Locatie: Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 80, Brussel

Bereikbaarheid: Het Herman Teirlinckgebouw is bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een pendeldienst tussen het Herman Teirlinckgebouw en het station Brussel-Noord. Kijk hier voor de aanbevolen route

De middagsessies zijn vrij toegankelijk, maar inschrijven via het inschrijformulier onderaan de pagina wordt aanbevolen.

Andere middagsessies die voor dit voorjaar al bevestigd zijn: CRISP-onderzoek (VIB) en artificiële intelligentie (imec).

 

 

Programma

11u30: Vrije toegang - Lunch aangeboden

12u30: Verwelkoming

12u35: Lezing door Stijn Janssen, onderzoeker VITO + mogelijkheid tot interactie

13u20: Einde

 

Inschrijven

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Emmelie Tindemans

Staf
Communicatieverantwoordelijke
02 553 59 88