Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (28 januari 2022)

Gepubliceerd op 28 januari 2022

>>>> Bekijk hier alle beslissingen en bijhorende documenten van 28 januari 2022

Economie 

Implementatie van het decreet van 30 maart 2007 betreffende de Brownfieldconvenanten

​​Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Met dit decreet is een systematiek ontwikkeld waarbij de betrokken actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant kunnen afsluiten dat rechten doet ontstaan op een aantal incentives en faciliterende maatregelen. Brownfieldconvenanten omschrijven het Brownfieldproject en de rechten en plichten tussen partijen. ​In dit kader keurt de Vlaamse Regering principieel het ontwerp van Brownfieldconvenant 226. Haacht - Entertainment Valley goed. Het agentschap Innoveren & Ondernemen zal het voorziene inspraakmoment aankondigen en organiseren in samenwerking met de betrokken gemeente.

Implementatie van het decreet van 30 maart 2007 betreffende de Brownfieldconvenanten

​Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Met dit decreet is een systematiek ontwikkeld waarbij de betrokken actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant sluiten, dat rechten doet ontstaan op incentives en faciliterende maatregelen. Brownfieldconvenanten omschrijven het brownfieldproject en de rechten en plichten tussen partijen. In dit kader ​beëindigt de Vlaamse Regering het Brownfieldconvenant 95. Gent - Libert Paints, ingevolge het behalen van de doelstellingen opgenomen in het Brownfieldconvenant. 

 

Wetenschap 

Internationale beurzenprogramma voor topstudenten

​In het Regeerakkoord 2019-2024 formuleerde de Vlaamse Regering de ambitie om een programma op te zetten waarin jaarlijks de beste studenten hun academische carrière kunnen verlengen bij de beste universiteiten ter wereld, en zo een netwerk op te bouwen met de belangrijkste kenniscentra in de wereld. De Vlaamse Regering keurt nu, na advies van de Raad van State, definitief het besluit goed met het uitvoerende juridische kader voor de toekenning van deze beurzen voor topstudenten. 

besluit_van_de_vlaamse_regering_over_het_vlaamse_internationale_beurzenprogramma_voor_topstudenten.pdf

nota_aan_de_vlaamse_regering.pdf

raad_van_state.pdf

 

Innovatie 

-

Dit kan je ook interesseren

26 april 2024

EU-nieuws deze week | 22 - 26 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.