Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (4 december 2020)

Gepubliceerd op 04 december 2020

>> Bekijk hier alle beslissingen van de ministerraad van 4 december 2020 en alle documenten

Economie 

UNIZO: subsidie werking Onderwijs en Ondernemen

De Vlaamse Regering kent een werkingssubsidie toe van 440.000 euro aan vzw Unizo voor haar werking Onderwijs & Ondernemen, voor het werkjaar dat start op 1 september 2020 en eindigt op 31 augustus 2021. Unizo Onderwijs & Ondernemen is de structurele partner van VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen, voor de werking Ondernemend Onderwijs. Unizo Onderwijs & Ondernemen wil ondernemerszin bij jongeren binnen een onderwijsomgeving aanscherpen, inspireren en ondersteunen, en een brug slaan en verbreden tussen onderwijs en ondernemen.

2 miljoen euro strategische transformatiesteun aan ArcelorMittal Belgium nv in Gent

De Vlaamse Regering kent 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan ArcelorMittal Belgium nv in Gent. ArcelorMittal Belgium investeert in het verduurzamen van haar waardeketen. Het grootste deel van deze investeringen gaat naar de opbouw van een geheel nieuwe bio-ethanolfabriek die integraal deel zal uitmaken van de site in Gent en geïntegreerd wordt in het bestaande productieproces. Daarnaast zal ArcelorMittal Belgium investeren in het torrefactie-proces om de fossiele kolen die worden gebruikt in het staalproductieproces te vervangen door bio-kolen.

 

Wetenschap 

Vlaams Beleidsplan AI – Flankerend beleid: programma voor Burgerwetenschap AI

Op 22 maart 2019 werd het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie (AI) goedgekeurd, gericht op onderzoek, opname van AI door bedrijven en een reeks flankerende maatregelen. De flankerende maatregelen bestaan onder andere uit het oprichten van een Kenniscentrum Data & Maatschappij  en initiatieven voor Wetenschapscommunicatie aan bestaande actoren. In dit kader voorziet de Vlaamse Regering de financiering van een wetenschapscommunicatieprogramma rond AI onder begeleiding van het Kenniscentrum Data & Maatschappij en Scivil. In dit programma zullen Vlamingen onderwezen worden over de basisbeginselen van AI en worden Vlamingen betrokken bij het opstellen van onderzoeksvragen en bij het onderzoek naar die onderzoeksvragen. De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan het algemene opzet, de taakstellingen en uitrol van het programma voor burgerwetenschap AI, aan de (allocatie van de) budgetten en aan de subsidie voor de opstart van het programma.

 

Innovatie

-

 

Mededelingen

Open Science beleid in Vlaanderen: roadmap, KPI’s en meerjarenplan

>> Zie ook: Open Science in Vlaanderen: uitgewerkte roadmap

Conceptnota: “Vlaamse havenstrategie”

>> Bekijk hier alle beslissingen van de ministerraad van 4 december 2020 en alle documenten

Dit kan je ook interesseren

15 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 maart 2024)

O.a. wijziging reglementair kader Odysseusprogramma.
15 maart 2024

Flanders Technology & Innovation festival zet Vlaamse expertise tien dagen lang in de kijker

Deze middag werd in het Gentse Wintercircus het officiële startschot gegeven van het tiendaagse Flanders Technology & Innovation festival. Het technologie- en innovatiefestival moet de Vlaamse expertise in beide domeinen tien dagen lang in de kijker zetten.
15 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (14 maart 2024)

Vraag om uitleg over de sluiting van een vestiging van het chemiebedrijf Celanese Corporation en over kmo's die moeilijkheden ervaren om geld te lenen bij de bank.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.