Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 september 2023)

Gepubliceerd op 28 september 2023

Minister Brouns besprak in de commissie de begrotingsuitvoering 2022 voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie en het rekeningenrapport van het Rekenhof. 

Daarnaast was er een vraag om uitleg over INEOS en de waarborg (zie tweede videofragment hieronder of bekijk hier het verslag).  

Dit kan je ook interesseren

20 juli 2023

'Speurgids 2023' nu beschikbaar

Vers van de pers: maak kennis met onze nieuwe Speurgids. Onze jaarlijkse publicatie waarmee we de besteding van de Vlaamse overheidsmiddelen voor economie, wetenschap en innovatie (5,116 miljard euro) in detail toelichten
01 september 2023

Commissieleden en minister bespreken samen met Gigarant en PMV financiering INEOS-kraker

De leden van de commissie wisselden van gedachten met minister Brouns en Koen Schoors (voorzitter raad van bestuur Gigarant) en Filip Lacquet (groepsmanager bedrijfsfinanciering PMV) over de waarborg van 500 miljoen euro die werd verleend door het Vlaamse waarborgfonds Gigarant en over de verdere financiering van het Ineos-project.
24 augustus 2023

Commissieleden en minister bespreken vernietiging van omgevingsvergunning INEOS-kraker

De leden van de commissie wisselen nu donderdag met minister Jo Brouns van gedachten over de nieuwe ethaankraker Project One die chemiereus Ineos wil bouwen in de haven van Antwerpen. Volg de vergadering live vanaf 9u.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.